Συστατικά

1,3 kgr μοσχάρι χωρίς κόκαλο (ελιά ή σβέρκος)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
400γρ ζωμός βοδινού κρέατος
3/4 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί (προαιρετικό)
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
2 κιλά πατάτες , καθαρίζονται και στη συνέχεια κοβεται σε κομμάτια 
6 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρες φέτες 

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 135 βαθμούς. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα  σε μέση – υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε το κρέας παντού με αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε να γίνει καφέ σε όλες τις πλευρές, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το ψητό σε ένα πιάτο, και μετά προσθέστε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να γίνουν καφετί, περίπου 4-5 λεπτά, προσθέτοντας το σκόρδο κατά το τέλος. Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίξτε το ζωμό του βοδινού και το προαιρετικό κόκκινο κρασί πάνω από το κρεας. Προσθέστε θυμάρι, δενδρολίβανο και φύλλο δάφνης στο ζωμό. Μόλις αρχίζει να σιγοβράζει, σκεπάστε με το καπάκι την κατσαρόλα και μεταφέρετε το στο φούρνο και μαγειρέψτε 2 ώρες.
Αφαιρέστε από το φούρνο, προσθέστε καρότα και πατάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Επιστρέψτε την κατσαρόλα στο φούρνο και μαγειρέψτε 1 με 1 1/2 ώρες ακόμη μέχρι να ψηθεί το κρέας και τα λαχανικά. Αφαιρέστε το κρέας ξεψαχνιστε το ή κόψτε σε μεγάλα κομμάτια, αφαιρώντας το λίπος και στη συνέχεια επιστρέψτε στην κατσαρόλα. Βγάλτε τα φύλλα δάφνης και τα κλαράκια βοτάνων. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή σας Ορεξη

Credit to

Προηγούμενο άρθροΓίγαντες πεντανόστιμοι…
Επόμενο άρθροΠτι φουρ με σοκολάτα