Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με πατάτες

Συστατικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμενο)
1  κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 μεσαία καρότα (ψιλοκομμένα μικρά)
500 γρ κρέας μοσχάρι (κομμένο σε κύβους)
1/4 φλιτζάνι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
1 φλιτζάνι ζωμό / ζωμό λαχανικών (χαμηλό αλάτι)
1 1/4 φλιτζάνια πουρέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1-2 παύλες νιφάδες καυτερή πιπεριά ή μαύρο πιπέρι (αν θέλετε)
1 1/3 φλιτζάνια κατεψυγμένα μπιζέλια

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο, το κιμά, το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα καρότα.
Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για περίπου δύο λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέστε το κρέας (βυθίστε το ελαφρά σε αλεύρι) και τσιγαρίστε για άλλα δύο λεπτά. Ανεβάστε τη φωτιά, προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί (περίπου 30-45 δευτερόλεπτα).
Προσθέστε το ζωμό / χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, πουρέ ντομάτας και μπαχαρικά.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 30 λεπτά, μετά προσθέτουμε τα κατεψυγμένα μπιζέλια και μαγειρεύουμε άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Ελέγξτε για αλάτι, προσθέστε αν είναι απαραίτητο. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: Lisa Weisbecker Travisano Lasater

Προηγούμενο άρθροΤο γλυκό της γιαγιάς μου – χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΚροκέτες Πατάτας-Τυρί Μοτσαρέλα – Αμύγδαλα