Μοσχαρίσιο κοκκινιστο με μελιτζάνα με ζυμαρικά

(Είχα Πέννες, αλλά πάρε ό,τι έχεις).

Υλικά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα (ή ψιλοκομμένα).
Σκόρδο για γεύση
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κιλό Μοσχαρίσιο κρέας (π.χ. το κομμάτι του λαιμού) αυτή τη φορά σε μικρά κομμάτια
2 μελιτζάνες ψιλοκομμένες
αλάτι, λίγο πιπέρι,
κόκκινη πάπρικα σε σκόνη, ρίγανη.
2 φύλλα δάφνης,
1 φλιτζάνι ελληνικό κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας (ή 5 ντομάτες σε κύβους)

Εκτέλεση

Σοτάρατε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα προσθέτω τα καρότα τριμμένα (ή ψιλοκομμένα)και σκόρδο για γεύση. Μετα την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το κρέας. Σοτάρουμε καλά το μισό κρέας
Βγαλτe το και σοτάρισε τα υπόλοιπα (καλύτερα σε 2 δόσεις, όχι όλες ταυτόχρονα γιατί δεν θα ροδίσει καλά). Αφαίρεσε το κρέας από το κατσαρόλα/τηγάνι
Σοτάρουμε 2 μελιτζάνες ψιλοκομμένες καρυκευμένες με αλάτι, λίγο πιπέρι, κόκκινη πάπρικα σε σκόνη, ρίγανη 2 φύλλα δάφνης

Βάλτε ξανά το κρέας στις μελιτζάνες και τα λααχνικα χύνεται 1 φλιτζάνι ελληνικό κόκκινο κρασί στο τηγάνι και πρόσθεσε 2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας (ή 5 ντομάτες σε κύβους) Μετά από τουλάχιστον περίπου 90 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών κρέατος) του μαγειρέματος σε μέτρια
φωτιά θα είναι έτοιμο και μαλακό.

Καλή Όρεξη

Penelope Patakaki

Προηγούμενο άρθροΤο ελληνικό μοσχάρι Κοκκινιστό
Επόμενο άρθροΥγρό κέικ με σοκολάτα και γεύση καφέ