Μους γιαουρτιού µε μαρμελάδα

Αυτό είναι ένα επιδόρπιο με μπισκότα (περίπου 200 γρ.) ή ό,τι έχετε, λειτουργεί και με μπισκότα σαβαγιαρ – όπως αυτά για το Tiramisu

Υλικά

μπισκότα (περίπου 200 γρ.)
150 γρ. Ελληνικό γιαούρτι
400 ml κρεμα γάλακτος (κρατήστε μερικές κουταλιές της σούπας για διακόσμηση),
Mαρμελάδα φρούτων ή κεράσι.
Μην βάλετε πολλή ζάχαρη για την κρέμα, καθώς υπάρχει ζάχαρη στα μπισκότα, στη μαρμελάδα και βουτάτε τα μπισκότα στο χυμό πορτοκαλιού (το γάλα λειτουργεί επίσης).

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη μους γιαουρτιού,
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας μας.
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε καθαρό μπολ.
Με ένα σύρμα ή με μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά για την μους γιαουρτιού.

Βουτήξτε τα μπισκότα γρήγορα στο χυμό πορτοκάλι, βάλτε τα σε ωραία μικρά μπολάκια ή ποτήρια.
Απλώστε λίγη κρέμα στα μπισκότα, 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πάνω στην κρέμα, μετά πάλι τα βουτηγμένα μπισκότα,
η τελευταία στρώση είναι κρέμα. Διακοσμήστε με καφέ ή κανέλα💜. Προαιρετικά, προσθέτουμε φυστίκι Αιγίνης.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο ώρες να παγώσουν.
Εκτός από ποτήρι το γιαουρτόγλυκο μπορεί να μπει σε ένα βαθύ μπολ και να σερβιριστεί με κουτάλι σε ατομικά μπολάκια. Πραγματικά πεντανόστιμο με καφέ😋.

Καλη Απόαλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες Παπουτσάκια: Φτιάξτε τα εύκολα και γρήγορα με αυτή τη συνταγή
Επόμενο άρθροΚουλουράκια….όπως δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν.