“Μουσάκας” κολοκυθιών με άρωμα κανέλας

Προϊόντα:

1 κιλό κολοκυθάκια
500 γρ μείγμα κιμά (χοιρινό και μοσχάρι)
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ κανέλα
1/2 κουτ πάπρικα
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός
άνηθο ματσακι
αλάτι

για Επικάλειψη:
200 ml φρέσκου γάλακτος
2 αυγα
3 κουταλιές της σούπας. αλεύρι

150 g κίτρινου τυριού για τρίψιμο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βράζουμε σε ελαιόλαδο με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τον κιμά. Πασπαλίζουμε με κανέλα, μαύρο, κόκκινο πιπέρι και αλάτι. Τέλος προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και αφαιρέστε από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και κόψτε τα κολοκύθια σε μικρούς κύβους. Βάλτε τα σε ένα βαθύ μπολ και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο άνηθο και αλάτι. Ανακατέψτε.
Ρίξτε το μισό από τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί. Απλώστε ολόκληρο τον κιμά από πάνω και τελειώστε με το δεύτερο μισό των κολοκυθιών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και ρίξτε πάνω στο “μουσακά”. Όταν το κάλυμμα είναι σταθερό στο ταψί, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει. Σερβίρετε ζεστό με γιαούρτι.

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ λαχανικών….αυτό φαγητό είναι ωδή στο Καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΛευκή μαρμελάδα μουριάς!