Μουσάκα με φύλλα πίτας

Απαραίτητα προϊόντα:

2-3 κ.σ. λάδι
1 κεφαλή κρεμμυδιού
1 καρότο
500 γρ. κιμά μείγμα
180 ml πουρέ ντομάτας
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1 κιλά πατάτες
400 ml νερό
1 κ.σ. λάδι
400 γρ. κρούστα πίτας (χρησιμοποίησα κρούστα ακονισμένες στο χέρι)

Σχετικά με την μπεσαμελ:
70 γρ. βούτυρο
50 γρ αλεύρι
500 ml φρέσκο γάλα
1 κ.γ. αλάτι
150 γρ τυρί

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μετά ρίχνουμε και το καρότο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον κιμά το σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τον πουρε ντομάτας ρίχνουμε αλάτι ρίγανη πάπρικα κύμινο και ανακατεύουμε για να αρωματιστεί.
Μετά προσθέτουμε και τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουε 400 ml νερό και το αφήνουμε να βράσει για 35 λεπτά.
Σε ένα ταψάκι 22 X 30cm το αλείφουμε με ηλιέλαιο τη βάση του και απλώνουμε 3 φύλλα.
Απλωνουμε λιγο γέμιση,

στη συνέχεια στρώνουμε άλλα 3 φύλλα πάλι γέμιση και το επαναλαμβάνουμε για άλλες δύο φορές και τελειώνουμε με 3 φύλλα απο πάνω.

Για την Μπεσαμελ
Λιώνουμε 70 γραμμάρια βούτυρο, ριχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Αδειάζουμε την μπεσαμέλ επάνω από το μουσακά και πασπαλίζουμε με 150 γραμμάρια μοτσαρέλα Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα για να γλείφετε τα δαχτύλια σας
Επόμενο άρθροKεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας…μια φανταστική συνταγή που θα ευχαριστήσει τόσο εσάς όσο και την οικογένειά σας !