Μουσακάς Λαχανικών

Χρειάζεσαι:

1 μέτριο κρεμμύδι / ψιλοκομμένο /
2 μεσαίου μεγέθους καρότα / κομμένα σε μικρούς κύβους /
500 γραμμάρια μανιταριών
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό δυόσμο
1 κουπα ρύζι / 200 γραμμάρια / / Χρησιμοποιώ ένα φλιτζάνι χωρητικότητας 250 ml. /
Connection Σύνδεση μαϊντανού
½ σύνδεση φρέσκο ​​μέντα / μέρος φύλλου /
2 κουταλιές της σούπας ξηρός οργανικός ζωμός / “Maggi” /
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπερι
Αλάτι για γεύση

Για τη γέμιση:
30 g αλεύρι / 2 κουταλιές της σούπας /,
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
και 1 κουταλιά της σούπας λάδι
350 ml. φρέσκο ​​γάλα,
3 αυγά,
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Εβαλα στην φωτιά μια κατσαρόλα 1200 ml νερό και όταν βράσει, προσθέστε το ξηρό ζωμό. Το άφησα να βράσει για περίπου ένα λεπτό και το αφαίρεσα από τη φωτιά. Χρησιμοποίησα arborio ρύζι και στοίχημα σε αναλογία 1: 5 για να κάνω το πιάτο πιο ζουμερό. Αλλά αν χρησιμοποιείτε συνηθισμένο ρύζι, είναι καλό για την αναλογία να είναι 1: 4 και έτσι φτιάξτε έναν ζωμό με 1 λίτρο νερού, καθώς ο ξηρός ζωμός θα παραμείνει η ίδια ποσότητα.

Καθαρίζω τα μανιτάρια, τα πλένω και έκοψα την άκρη των κολοβωμάτων τους. Τα έκοψα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τους ψιλοκομμένους μίσχους μαϊντανού και αλατίζουμε ελαφρά. Όταν μαλακώθηκαν και το καρότο απελευθέρωσε το όμορφο χρώμα του, πρόσθεσα τα μανιτάρια. Τa πασπαλίζω με λευκό πιπεριά και αποξηραμένο δυόσμο, ανακατεύω και μαγειρεύω μέχρι να εξατμιστεί το υγρό στο τηγάνι. Τέλος, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και μετά από περίπου ένα λεπτό αφαιρέστε από τη φωτιά. Πασπαλίζαμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φύλλα δυόσμο, ανακατέψτε και ρίξτε σε ένα ταψί διαστάσεων 32×25 εκ. Ρίξτε το ζεστό ζωμό, ανακατέψτε ελαφρά και βάλτε το ταψί να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο 20ο λεπτό, ανακατέψτε να μοιράσετε τα μανιτάρια ομοιόμορφα και
έψησα για άλλα 25 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί ολόκληρος ο ζωμός.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ετοίμασα τη μπεσαμελ. Ζέστανα το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, πρόσθεσα το αλεύρι και όταν είχε ανοιχτόχρυσο χρώμα, άρχισα να ρίχνω το κρύο γάλα. Όταν η σάλτσα επηξε, την άφησα να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ, ανάμιξα καλά τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και σε μία λεπτη ροή ανακατεύοντας συνεχώς, τα ανάμιξα με την μπεσαμέλ. Με αυτό το μείγμα ρίξαμε στο ταψί ομοιόμορφα και το επέστρεψα για ψήσιμο, ανεβάζοντας τη σχάρα ένα επίπεδο ψηλότερα. Όταν πήρε ένα ωραίο μαύρισμα, ήταν έτοιμο.

Σερβίρισα ζεστό με γιαούρτι.

Να έχετε μια υπέροχη μέρα

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι Φρικάσε με μαρούλια
Επόμενο άρθροΝόστιμες κοτόπιτες με μπισκοτένια ζύμη Κούρου