Υλικά για 8 άτομα
- 1.250ml μούστο
- 1 φλιτζάνι κορν-φλάουρ
- 1 φλιτζάνι νερό
για το σερβίρισμα
- κοπανισμένο καρύδι
- κανέλα σκόνη
- σουσάμι καβουρντισμένο
- σποράκια ροδιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτετε 1 φλιτζάνι ακόμα κρύο μούστο. Ρίχνετε τον υπόλοιπο μούστο σε κατσαρόλα και την βάζετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ρίχνετε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουρ. Σε αυτή τη φάση το μείγμα είναι ασπρουλιάρικο και θαμπό. Μην τρομάξετε, είναι απολύτως φυσιολογικό.
- Σε δυνατή φωτιά ανακατεύετε αδιαλείπτως με σύρμα μέχρι να δέσει το γλυκό, να κοχλάσει και να γίνει διάφανο. Θα πάρει περίπου 20 λεπτά περίπου.
- Όταν δέσει η μουσταλευριά τη μεταφέρετε όπως είναι καυτή σε μπολάκια ατομικά και την αφήνετε να δέσει η επιφάνειά της. Την πασπαλίζετε με καβουρντισμένο σουσάμι, κανέλα και καρύδι και την αφήνετε να στερεοποιηθεί εντελώς. Διατηρείται ωραιότατη ως 3 μέρες, εκτός ψυγείου ή στο ψυγείο για περισσότερες μέρες.
- Τη σερβίρετε βάζοντας μερικούς σπόρους από ράδι, αν έχετε. Εγώ το κάνω αρκετές φορές…