Υλικά για 8 άτομα

  • 1.250ml μούστο 
  • 1 φλιτζάνι κορν-φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι νερό

για το σερβίρισμα

  • κοπανισμένο καρύδι
  • κανέλα σκόνη
  • σουσάμι καβουρντισμένο
  • σποράκια ροδιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτετε 1 φλιτζάνι ακόμα κρύο μούστο. Ρίχνετε τον υπόλοιπο μούστο σε κατσαρόλα και την βάζετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ρίχνετε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουρ. Σε αυτή τη φάση το μείγμα είναι ασπρουλιάρικο και θαμπό. Μην τρομάξετε, είναι απολύτως φυσιολογικό.
  2. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύετε αδιαλείπτως με σύρμα μέχρι να δέσει το γλυκό, να κοχλάσει και να γίνει διάφανο. Θα πάρει περίπου 20 λεπτά περίπου.
  3. Όταν δέσει η μουσταλευριά τη μεταφέρετε όπως είναι καυτή σε μπολάκια ατομικά και την αφήνετε να δέσει η επιφάνειά της. Την πασπαλίζετε με καβουρντισμένο σουσάμι, κανέλα και καρύδι και την αφήνετε να στερεοποιηθεί εντελώς. Διατηρείται ωραιότατη ως 3 μέρες, εκτός ψυγείου ή στο ψυγείο για περισσότερες μέρες.
  4. Τη σερβίρετε βάζοντας μερικούς σπόρους από ράδι, αν έχετε. Εγώ το κάνω αρκετές φορές…

PHOTO CREDIT

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια με Σπανάκι αλα κρεμ
Επόμενο άρθροΓρήγορη τυρόπιτα του 5 λέπτου!!!