Μπάλες τυριού

Σας έρχομαι σήμερα με μια απλή και οικονομική συνταγή. Ετοιμαστείτε απλά και γρήγορα.
Οι μπάλες τυριού είναι ελαφριές και πολύ νόστιμες.

Συστατικά:

Ανθότυρο – 400 g
Αυγά – 3
Ζάχαρη – 50 g,
βανίλια Ζάχαρης – 10 g
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Μπορείτε να ξεφλουδίσετε ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Μαγειρική σόδα – 5 g (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)
Αλεύρι – 300-350 g

Παρασκευή:

Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια ζάχαρης, το αλάτι, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού στο τυρί και χτυπήστε με ένα μπλέντερ.
Σβήνουμε τη σόδα με ξύδι και προσθέτουμε στη μάζα του τυριού. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη (η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή). Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά (προαιρετικά).
Για ευκολία κόβουμε τη ζύμη στα δύο. Πλάθουμε ένα λουκάνικο και κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Σχηματίζουμε μπαλάκια (περίπου στο μέγεθος των καρυδιών). Τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε με μαρμελάδα,
ή να βάλετε ένα κομμάτι σοκολάτας. Όταν κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΣπανακόκεφτες…με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΚίτρινο τυρί στο φούρνο με ντομάτα