Συστατικά:

3 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 (220γρ) πακέτα μανιτάρια portobello (προαιρετικά),τεμαχισμένα κομμάτια
2 κσ γεμάτα ντοματοπελτέ
3 κύβους βοδινού
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
500 γρ μοσχαρίσιο κρέας της επιλογή σας κομμένο σε κύβους μεγέθους μεσαίου μεγέθους)
1 πακέτο κατεψυγμένες μπάμιες
1/2 λεμόνι
1 Πρέζα ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο (περισσότερο ή λιγότερο κατα τς προτιμήσεις σας) – Χρησιμοποίησα σκόνη σκόρδο
Νερό

Οδηγίες:
Αδειάστε τις μπαμιες σε ένα σουρωτήρι και στείψτε το λεμόνι απο πάνω απαλά για να καλύψετε τις μπαμιες και αφήστε κατά μέρος.
Προσθέστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που έχει τουλάχιστον 4 τετράγωνα σε μέτρια – υψηλή θερμότητα.
Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε κρεμμύδια και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέστε τα πλυμένα, ψιλοκομμένα μανιτάρια και σκόρδο.

 

Στραταρίστε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια του μοσχαρίσιου κρέατος, ανακατεύετε, προσθέστε την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, τους κύβους , πιπέρι, και ανακατέψτε. Δείτε το νερο δεν πρέπει να καλύπτεται το κρέας ως επάνω.
Μαγειρέψτε μέχρι να “πιει” το νερό, αλλά τα συστατικά να είναι ακόμη υγρά.
Προσθέστε νερό για να καλύψετε το μισό κρέας
Προσθέτετε τις μπάμιες από πάνω απο το κρέας και το αφήνετε.
Καλύψτε και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά στη μέση – χαμηλή φωτιά.
Ανακατέψτε προσεκτικά από τα πλευρά προς το κέντρο καλύπτοντας τις μπάμιες με το ζωμό  μέχρι να πήξει η σάλτσα του 
Κάντε το ρύζι και σερβίρετε.

 

Okra with Beef and rice

Ingredients:

3 small red onions, coarsely chopped
2 (8oz) packages button mushrooms (optional), chopped bite sized pieces
2 heaping TBLS tomato paste
3 cubes of beef bullion
1/4 cup olive oil
1/2 tsp pepper
1 LB beef (your choice – I used london broil) chopped into med sized cubes)
1 package frozen okra
1/2 lemon
Pinch of sugar
4 garlic cloves (more or less to your liking)- I used granulated garlic
Water

Directons:
Empty the bag of okra in a strainer and squeeze lemon on top gently toss with hands to coat okra and leave aside.
Add olive oil to a cooking pot that is at least 4 Quarts on med high heat. When oil is hot, add onions and saute for 5mins. Add washed, chopped mushrooms and garlic. Saute for another 5mins.

 

Add beef pieces, stir, add tomato paste, sugar, crush bullion cubes, pepper, stir. Judge your liquid, the meat shouldn’t be covered all the way. Cook down until the liquid is almost gone but ingredients are still moist. Add enough water to reach the bottom of the top layer of beef. Add okra on top of beef and leave alone. Cover and cook for 15-20mins on med low. Stir carefully from side to center covering okra with juices. Make rice and serve. enjoy.❤

Credit Katerina Tsavaris Kouvatsos

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι Κοτόπουλο με Κριθαράκι…μόλις βγήκε από το φούρνο
Επόμενο άρθροΑέρινη Γαλλική Μηλόπιτα με Κρέμα Βανίλιας