ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

680gr τεμάχια φιλέτων μπακαλιάρου (4-6 τεμάχια)
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό φύλλα

Μείγμα χυμού λεμονιού

5 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
5 κσ παρθένο ελαιόλαδο 
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Για την επικάλυψη του μπακαλιάρου

1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
3/4 κουταλάκι γλυκού πάπρικας
3/4 κουταλάκια κυμινο
3/4 αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο σε ένα ρηχό μπολ και αφήστε το στην άκρη
Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, ανακατεύουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το δίπλα στο μείγμα χυμού λεμονιού.
Πάρτε το φιλέτο ψάρι. Βάλτε το ψάρι στο μίγμα του χυμού λεμονιού στη συνέχεια βουτήξτε στο μείγμα αλευριού. Τινάξτε το λίγο να πέσει το πλεόνασμα.
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα (προσέξτε το λάδι να είναι ζεστό αλλά να μην καπνίζει). Προσθέστε τα ψάρια και περάστε σε κάθε πλευρά το καυτο λάδι για να δώσετε λίγο χρώμα, αλλά μην τα μαγειρεύετε πλήρως (περίπου μερικά λεπτά σε κάθε πλευρά). Βγάλτε τα από την φωτιά.
Στο υπόλοιπο μείγμα χυμού λεμονιού, προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε.  Ραντίστε όλα τα φιλέτα ψαριών με το μείγμα λεμονιού.


Ψήνετε στον θερμαινόμενο φούρνο μέχρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι (πρέπει να το αφήσετε 10 λεπτά, αλλά αρχίστε να το ελέγχετε νωρίτερα). Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προτάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρετε αμέσως με ρύζι  ή μία παραδοσιακή ελληνική σαλάτα.

Προηγούμενο άρθροΣαγανάκι με γαρίδες κλασσικό και πάντα μυρίζει θάλασσα
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια του καφέ με φυστίκι αιγίνης