Μπακαλιαρος με σάλτσα γαρίδας

Υλικά

4 φέτες μπακαλιαρο,
1 μεγάλο φρέσκο ​​κρεμμύδι,
3 σκελίδες σκόρδο,
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά,
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι,
αλάτι,
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
μερικές γαρίδες καθαρισμένες,
αποξηραμένες ντομάτες,
ψιλοκομμένος μαϊντανός
και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Εκτέλεση

Βάζουμε τις αποξηραμένες ντομάτες σε νερό για να ενυδατωθούν. Σε ένα τηγάνι με καπάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, κόβουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τσιγαρίζουμε, τώρα προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε, την πάπρικα και σοτάρουμε, προσθέτουμε το αλάτι και το λευκό κρασί.

Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο και τον προσθέτουμε στη σάλτσα, τέσσερα λεπτά ανά πλευρά, προσθέτουμε τις ενυδατωμένες ντομάτες. Τα τελευταία δύο λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες, πάντα σε τηγάνι με το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά.

Μολις είναι ετοιμο σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΠΗΓΗ: Jesus Manuel Martin Nuño

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες με σάλτσα μαγιονέζας με σκόρδο…το τέλειο ορεκτικό
Επόμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο, μελωμένο στην κατσαρόλα