Τηγανιτό Φιλέτο ψαριού αλά κρεμ

Υλικά:

περίπου 500 γραμμάρια φιλέτο ψαριού ή με κόκαλο (μπακαλιάρος)
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. λάδι
4 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουτ. αλάτι ή καρύκευμα για όλες τις χρήσεις
⅓ κουτ. πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι
200 ml λευκό κρασί (ή νερό)
200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

1 Πρώτα καθαρίστε και στεγνώστε τα ψάρια.
Ο μπακαλιάρος μου ήταν μεγάλα κομμάτια και έτσι τα έκοψα σε κομμάτια μήκους περίπου 5 εκ. Αν όμως έχετε φιλέτο, το πιάτο θα είναι ακόμα πιο νόστιμο, γιατί τότε δεν θα χρειαστεί
να καθαρίσετε τα κόκαλα.
2 Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα.
3 Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
4 Προσθέστε το ψάρι και τηγανίστε για περίπου 1-2 λεπτά, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές.
5 Προσθέστε το σκόρδο κομμένο σε φέτες.
6 Προσθέστε τα μπαχαρικά.

7 Και τέλος – το λευκό κρασί.
Εάν δεν έχετε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό.
8 Αφήνουμε το ψάρι να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
9 Θα πρέπει να πάρετε μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα και το ψάρι να είναι εντελώς ψημένο.
Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο υγρό και να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα του ψαριού.
10 Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
11 Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα. Δεν απαιτείται πολύ μαγείρεμα.

Και το πιάτο είναι έτοιμο. 🙂
12 Απολαύστε το! 🙂

Η Συνταγή είναι από το annie and jeff

Προηγούμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια με αχλάδι
Επόμενο άρθροΈνα πολύ καλό γλυκάκι με τσάι ή καφέ που δεν θα χάσετε ποτέ,