Μπακαλιάρος στο φούρνο με ντοματίνια

Ο Μπακαλιάρος στο φούρνο με ντοματίνια της Lolly’s Kitchen είναι ένα υγιεινό γεύμα με χαμηλούς υδατάνθρακες και όλα γίνονται σε ένα ταψί σε 30 λεπτά!

Υλικά: 🛒

5 φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 1/2 φλιτζάνια ολόκληρες ντοματινια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο, σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Κάππαρη
1 λεμόνι

Καρύκευμα ψαριών:
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/4 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι
Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ.

Μέθοδος:

Στεγνώστε το ψάρι με χαρτί κουζίνας και καρυκεύστε τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές με έτοιμο καρύκευμα ψαριού.
Προσθέστε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα ταψί και ανακατέψτε.

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, μετακινήστε τα λαχανικά για να ανοίξουν χώρο για τα ψάρια και τοποθετήστε τον
καρυκευμένο μπακαλιάρο μεταξύ τους. Προσθέστε από πάνω κύβους βουτύρου και την κάπαρη.

Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε με κουτάλι το χυμό του τηγανιού πάνω από τον μπακαλιάρο και το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Σερβίρετε και απολαμβάνετε! 😊

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Συστατικά

900 gr μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καθώς και επιπλέον για βυθοκόρηση
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιού της σούπας μπεικιν παουντερ
2 κουταλιές αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι πιπέρι
1 κουτ. πάπρικα
340gr μπύρας της επιλογής
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Πατάτε τον μπακαλιάρο με μία στεγνή χαρτοπετσέτα και κόβετε σε κομμάτια. Περνάμε κάθε κομμάτι του ψαριού στο αλεύρι και λίγο αλάτι, τινάζοντας κάθε κομμάτι να πέσει το επιπλέον αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ μίξης, συνδυάστε το αλεύρι, το μπεικιν, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Ρίχνουμε νερό και μπύρα και χτυπάμε μέχρις ότου να γίνει το κουρκούτι, χωρίς σβώλους. Προσθέστε επιπλέον νερό εάν χρειάζεται.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και βάλτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκουτι και στη συνέχεια βυθίστε προσεκτικά στο καυτό λάδι.
Όταν η μία πλευρά είναι τραγανή και χρυσοκαφέ, γυρίστε και μαγειρέψτε στην άλλη πλευρά μέχρι να μαγειρευτεί.
Τοποθετήστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε χαρτοπετσέτα για να τα στραγγίσετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί όλο το ψάρι.
Σερβίρετε ζεστά με σκορδαλιά* και ψωμί και απολαύστε!
.

Σκορδάλια (σκόρδο)
Συστατικά
2 μεγάλες πατάτες ,
5 σκελίδες σκόρδο, ή περισσότερο ☺
Αλάτι και πιπέρι,
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλεόν για ραντισμα
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί (ή φρέσκο ​​χυμό λεμονιού)
2 κουταλιές της σούπας σόδα (ανθρακουχο νερό)

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε κύβους. Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Βράστε και μαγειρέψτε έως ότου οι πατάτες είναι τρυφερές (περίπου 20 λεπτά).
Στραγγίστε και ψήστε τις πατάτες για 5 λεπτά για να αφήσετε τον ατμό να εξατμιστεί.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι σημαντικό να δουλεύετε με τις πατάτες ενώ είναι ζεστές.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε έναν μπλεντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν πουρες. Ανακατέψτε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ομαλό και κρεμώδες. Επαναλάβετε με το ξύδι.
Αργά προσθέστε σόδα για μια ομαλή υφή. Προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύματα.
Ραντίστε με το ελαιόλαδο απο πάνω. Σερβίρετε και απολαύστε!

Σημειώσεις
Όσο περισσότερο κάθετε η σκορδαλιά, τόσο περισσότερο δένει. Εάν δεν το σερβίρετε αμέσως, ανακατέψτε λίγη σόδα ή ελαιόλαδο πριν σερβίρετε για να επαναφέρετε την υφή της κρέμας.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΈνα απλό αλλά πολύ νόστιμο Κέικ Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΡολά μελιτζάνας με τριμμένα αμύγδαλα