Ρολά μελιτζάνας με τριμμένα αμύγδαλα

Πολύ νόστιμα Ρολά μελιτζάνας με τριμμένα αμύγδαλα, που άρεσε πολύ στα αγόρια.

Χρειάζεσαι:

▶️2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους/ περίπου 500 γρ./
▶️1 συσκευασία “Philadelphia” /175 γρ./
▶️τα φύλλα από 5 κλωναράκια μαϊντανού
▶️1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
▶️7-8 αμύγδαλα /ψιλοκομμένα/
▶️2 κ.σ. ελαιόλαδο
▶️αλάτι /χρησιμοποιώ ψιλοτριμμένο θαλασσινό αλάτι/

Εκτέλεση

Έπλυνα τις μελιτζάνες, τις στέγνωσα και τις έκοψα κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 6 χιλιοστών.
Δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτά, γιατί θα στεγνώσουν και μπορεί να σπάσουν κατά την κύλιση.
Τα αλάτισα και από τις δύο πλευρές, τα έβαλα σε πιατέλα και τα άφησα να βγάλουν τους πικρούς χυμούς τους για περίπου μία ώρα.

Μετά τα έπλυνα και τα στέγνωσα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
Άλειψα τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης.
Ζεσταίνω ένα κεραμικό/αντικολλητικό/επικαλυμμένο τηγάνι στους 4 στους 6 βαθμούς στην κουζίνα μου.
Έβαλα 3 φέτες μελιτζάνας με ελαχιστο λάδι και τις έψησα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν υπέροχα και από τις δύο πλευρές. Έτσι έψησα και τις  υπόλοιπες.

Όσο κρυώνανε οι μελιτζάνες ετοίμασα τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακάτεψα το τυρί κρέμα, το σκόρδο λιωμενο, τα αμυγδαλα ψιλοκομμένα και τα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα.
Ανακάτεψα καλά.

Άλειψα κάθε μια από τις φέτες μελιτζάνας με μια στρώση από την κρέμα και τυλίχτηκα σε σφιχτό ρολό, το οποίο το έβαλα σε
πιατέλα. Τα κρυωσα για λίγο στο ψυγείο και σέρβιρα.
Αυτή η ποσότητα έκανε 14 μικρά ρολά. Εάν θα εξυπηρετείτε περισσότερους ανθρώπους, αυξήστε τα υλικα.

Καλή απόλαυση! 😋

Христо Христов

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια στο φούρνο με σάλτσα μπεσαμέλ μελιτζάνας

(6-8 άτομα) Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:
-750 γρ. κιμά
-2 κρεμμύδια
-2 σκελίδες σκόρδου
-1 αυγό
-5 κουτάλια ψωμιού
-1 πρέζα μαϊντανό
-1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, τσίλι, κύμινο και θυμάρι
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για μελιτζάνα με σάλτσα μπεσαμέλ:
-6-7 μεγάλες ψητές μελιτζάνες
-2 κουταλιά βούτυρο
-2,5 κουταλιές αλεύρι
-2,5 φλιτζάνια γάλα
-1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα:
-1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
-2 τριμμένες ντομάτες
-3 κουταλιές της σούπας λάδι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, μαύρο πιπέρι, τσίλι και αλάτι

Για τα παραπάνω:
-Μερικά τριμμένα τυριά τσένταρ

Εκτέλεση

Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε τα κεφτεδάκια. Αφού ζυμώσετε τα
κεφτεδάκια, φυλάξτε το στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για μελιτζάνα με σάλτσα μπεσαμέλ:

Κάνουμε 2 τρύπες στις μελιτζάνες με μαχαίρι και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στο φούρνο
Μόλις τις βγάλουμε τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε πολύ καλά.


Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός μέχρι να πήξει η μπεσαμελ.
Αδειάζουμε μέσα τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες και ανακατεύουμε.


Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη,

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μικρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη κόκκινη σάλτσα:

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτα και τα μπαχαρικά και λίγο νερό και δένουμε την σάλτσα ντομάτα βράζοντας.

Σε πιατάκια ή σε ένα ταψί στρώνουμε την βάση με την μπεσαμελ μελιτζάνας από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια

και επικαλλυπτουμε με την κόκκινη σάλτσα.
Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμενο τυρί και μερικά κομματάκια βούτυρο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λέπτα

Ετοιμοοοοοοοοο

Δείτε το κανάλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΜπακαλιάρος στο φούρνο με ντοματίνια🌿🍅🥬🍋🥘🌿
Επόμενο άρθροΙταλική πικάντικη μελιτζάνα για τους μερακλήδες🍆