Συστατικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
πιπεριές τσίλι 
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
800γρ ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασε ή 4 φλιτζάνια φρέσκιες ντομάτες, σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Λίγο ούζο ή άλλο λικέρ με γλυκάνισο (προαιρετικό)
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα φέτας, θρυμματισμενή
Αλάτι και πιπέρι 
4 (170 γρ) φιλέτα μπακαλιάρου
φρέσκο ψωμί

Επιλογές

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5-7 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού και σοτάρετε μέχρι να αρωματίσετε, περίπου ένα λεπτό.
Προσθέστε το λευκό κρασί και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ρίγανη και το ούζο και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε τα βότανα, φέτα και αλατοπιπερίστε για γεύση.
Τοποθετήστε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε ένα ταψί και ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω τους.
Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 180C μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι, περίπου 10-12 λεπτά. Ο μπακαλιάρος θα έχει μαγειρευτεί όταν κόβεται εύκολα και δεν είναι πλέον ημιδιαφανές.

 

Credit: closetCooking

Προηγούμενο άρθροΦασολάκια με σάλτσα ντομάτας και Φέτα
Επόμενο άρθροΜανιτάρια ψητά με γλάσο λεμόνι, μέλι, σκόρδο και δεντρολίβανο