“Μπακλαβάς” με καρύδια, μήλα και σταφίδες.

Υλικά

Περίπου 600 γραμμάρια μήλα καθαρίζονται και κόβονται σε κύβους,
2 κ.σ. μέλι
1 κουτ. κανέλα,
50 γρ σταφίδες
2 κ.σ. ρούμι
100 γρ ωμά καρύδια
Φύλλα κρούστας μπακλαβά 400 γρ

Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό,
1 φέτα λεμόνι

η κούπα μου έχει χωρητικότητα 200 ml.

Εκτέλεση

Τα μήλα καθαρίζονται και κόβονται σε κύβους, τα βάζετε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε μέλι και
κανέλα, ανακατεύουμε καλά και απαλά και αφήνουμε το υγρό να εξατμιστεί χωρίς να το ανακατεύουμε πολύ.
Στις σταφίδες προσθέστε 2 κ.σ. ρούμι και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ψιλοκόβουμε τα καρύδια.
Τα μήλα, οι σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύουμε καλά.

Τα φύλλα του μπακλαβά χωρίζεται σε 3 μέρη, απλώνονται δύο κρούστες σε ένα ταψί, αλείφεται λίγο λάδι
πάλι δύο φύλλα και πάλι λάδι, έτσι κάνουμε με το 1/3 των φύλλων.
Βάζουμε το 1/2 της γέμισης, πάλι φύλλα και λάδι, πάλι γέμιση και τέλος τις τελευταίες κρούστες πάλι με λάδι.
Κόβουμε και βάζουμε λίγο λάδι σε κάθε σχισμή. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάξτε σιρόπι από 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 1/2 φλιτζάνι νερό, μια φέτα λεμόνι. Περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι τον κρύο μπακλαβά. Μένει για 12 ώρες και είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια τόνου
Επόμενο άρθροΤο Τυρόψωμο που πρέπει να φτιάξετε