Μπακλαβάς με μήλα

Υλικά:

1/2 κιλό φύλλο κρουστα για μπακλαβά
Γέμιση:
1 κιλό ξινά μήλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)
100 g αλεσμένου μπισκότο
100 g σοκολάτας
100 g σταφίδας
5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Σιρόπι:
700 g ζάχαρης
700 ml νερού
2 φακ ζάχαρης βανίλιας,
… επιπλέον:
250 g μαργαρίνης και πορτοκάλια

Παρασκευή:

1. Δοκιμάστε μια, εντελώς, νέα γεύση μπακλαβά. Αυτός ο μπακλαβάς απαιτεί τα ακόλουθα συστατικά – λεπτό φύλλος κρούστας για  μπακλαβά, τριμμένα μήλα, αλεσμένο μπισκότο, σταφίδες, ψιλοκομμένη σοκολάτα, σιμιγδάλι, ζάχαρη βανίλιας και μαργαρίνη.
2. Ξεφλουδίστε τα μήλα και τρίψτε τα χοντρά και ρίξτε πάνω το χυμό μισού λεμονιού (έτσι ώστε τα μήλα να μην μαυρίσουν). Πασπαλίστε τα με μια κουταλιά ζάχαρη, ανακατέψτε και αφήστε το να παραμείνει για 10 λεπτά περίπου για να αφήσουν τα μήλα το χυμό. Στη συνέχεια, πιέστε τα μήλα καλά, με το χέρι, και τα βάζετε σε ένα βαθύτερο μπολ.
Προσθέστε σιμιγδάλι, αλεσμένο μπισκοτο, σταφίδες και ψιλοκομμένη σοκολάτα. Συνδυάστε τα πάντα καλά με έναν μπλεντερ. Πάρτε ένα φύλλο κρουστας, βάλτε στο παγκο και διπλώστε το στη μέση (στη στενή πλευρά). Βάλτε ένα μέρος του γεμίσματος στην αρχή του φύλλου και μετά τυλίξτε το σφιχτά σε ρολό.

3. Τοποθετήστε το στριμμένο ρολό στο ταψί. Συνεχίστε να γεμίζετε τα ρολά, ενώ υπάρχουν φύλλα και γέμιση (βγήκαν 13 ρολά για μένα). Κόψτε τα τοποθετημένα ρολά σε κομμάτια, όπως επιθυμείτε. Βάλτε τη μαργαρίνη να λιώσει εντελώς. Ρίχνουμε ζεστή μαργαρίνη (κουταλιά) πάνω στα ρολά μπακλαβά

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
4. Αφαιρέστε τομ ψημένο μπακλαβά και αφήστε να κρυώσει.
5. Σιρόπι: Βάζουμε ζάχαρη και νερό σε ένα βαθύτερο μπολ και βάζουμε στη φωτιά να βράσει. Όταν βράσει το υγρό, μειώστε τη θερμοκρασία και, σε χαμηλή φωτιά, μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά, αφαιρέστε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέστε ζάχαρη βανίλιας, ανακατέψτε και ρίξτε πάνω, στην κρυο μπακλαβά. Αφήστε το μπακλαβά να απορροφήσει το σιρόπι και στη συνέχεια σερβίρετε.

Θα ήταν καλύτερο να αφήσετε την μπακλαβά όλη τη νύχτα και να το σερβίρετε την επόμενη μέρα. Ωστόσο, τα παιδιά μου δεν μπορούσαν να περιμένουν τόσο πολύ, οπότε φάγαμε μπακλαβά ενώ ήταν ακόμα ζεστό

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανητές ντομάτες με τυρί…δε θα πιστεύετε πόσο νόστιμη είναι
Επόμενο άρθροΗ Υπέροχη Ταμπουλέ