Δείτε Επίσης: Το Σαραγλί μας | Το πιο γρήγορο Σαραγλί

Η Συνταγή είναι από την Mari Glasgov

Μπακλαβάς Ρολό-Σαραγλί
****************************************

Το Σαραγλί είναι μια παραδοσιακή εκδοχή του Μπακλαβά τυλιχτός αντί σε ταψί. Είναι τραγανός και το απόλυτο γλυκό. Αυτά τα ρολά μπακλαβάς είναι φτιαγμένα με φιστίκια και με ένα γευστικό σιρόπι!!!!

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. φυλλο κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου .
200 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 και ½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 γαρίφαλα

Για τη γέμιση ξηρού καρπού:
2 φλιτζάνια (250 γραμμάρια) αλεσμένα φιστίκια, καρύδια, μείγμα αμύγδαλων.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα & πρέζα γαρύφαλλο.

Για γαρνιτούρα:
• Φιστίκια αιγίνης τριμμένα

Μέθοδος:

1) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2)-Κάνε πρώτα το σιρόπι. Συνδύασε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε μαζί και φέρτε σε μια βράση. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μαζί και αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
3)-Λιώνουμε το βούτυρο και ετοιμάζουμε την γέμιση ξηρού καρπού ανακατεύοντας όλα μαζί.
4)-Τοποθετήστε ένα φύλλο σε καθαρή επιφάνεια και ρίξτε λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω. Βουρτσίστε το απαλά για να απλώσετε το λιωμένο βούτυρο.
5)-Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο από πάνω. Βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε 2 κουταλιές της σούπας ξηρούς καρπούς από πάνω.
6)-Διπλώνουμε τα φύλλα προς τα πάνω στη μέση.
7) Τοποθετήστε ένα ξύλινο πλάστη στο κάτω μέρος του φύλλου και τυλίξτε το.

8)-Σουρώστε τα πλάγια του φύλλου προς το κέντρο, βγάζουμε το πλάστη και τοποθετούμε το ρολό μπακλαβά σε ένα ταψί ψησίματος 25 × 35 cm


9) Συνεχίστε να σχηματίζετε τα ρολά μπακλαβά μέχρι να εξαντληθούν όλα τα φύλλα.
10)-Κόβουμε τις σειρές σε 4 ίσα μέρη και βουρτσίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.


11)-Ψήνουμε στο φούρνο για 55-65 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
12)-Όταν ο μπακλαβάς είναι έτοιμος, αφαιρούμε από το φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι από πάνω του σιγά σιγά με μία κουτάλα.


13)-Πρέπει να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες.
Γαρνιτούρα με φιστίκια αλεσμένα και σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή ένα φλιτζάνι καφέ & τσάι!!
Απολαύστε το!! Σας ευχαριστώ!!

Δείτε Επίσης: Το Σαραγλί μας | Το πιο γρήγορο Σαραγλί

Συνταγή από την Mari Glasgow

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές κέρατο γεμιστές στο φούρνο!
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες Σιροπιαστοί