Μπαμπάδες με ρούμι

Οι μπαμπάδες με ρούμι, ένα γλυκό με πλούσια ιστορία και γεύση, αποτελούν μια ακαταμάχητη επιλογή για κάθε λάτρη των γλυκών. Η αφράτη υφή τους, ποτισμένη με το αρωματικό σιρόπι ρούμι, συνδυάζεται άψογα με την κρεμώδη γέμιση και την απαλή κρέμα ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Ας δούμε μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τους μπαμπάδες με ρούμι τόσο ξεχωριστούς:

  • Η υφή: Η ζύμη τους, φτιαγμένη με μαγιά, ψήνεται μέχρι να φουσκώσει και να γίνει αφράτη.
  • Το σιρόπι: Το σιρόπι ρούμι, με το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γλυκού. Βυθίζοντας τους μπαμπάδες στο σιρόπι, αποκτούν μια υγρή και ζουμερή υφή.
  • Η γέμιση: Η κλασική γέμιση για μπαμπάδες είναι η κρέμα ζαχαροπλαστικής, η οποία προσθέτει μια γλυκιά και δροσιστική νότα.
  • Η ποικιλία: Εκτός από την κλασική εκδοχή, υπάρχουν και άλλες επιλογές για γέμιση, όπως κρέμα σοκολάτας, σαντιγί ή ακόμα και φρούτα.

Συμβουλές για να απολαύσετε τους μπαμπάδες με ρούμι στο έπακρο:

  • Σερβίρετε τους μπαμπάδες δροσερούς.
  • Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σιρόπι ρούμι, αν θέλετε πιο έντονη γεύση.
  • Συνδυάστε τους με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι.
  • Απολαύστε τους με καλή παρέα!

Είτε τους αγαπάτε, είτε τους ανακαλύπτετε για πρώτη φορά, οι μπαμπάδες με ρούμι είναι ένα γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε. Η γλυκιά και αρωματική πανδαισία τους θα σας σαγηνεύσει!

Υλικά

Για τους μπαμπάδες
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) φρέσκο γάλα, χλιαρό
20 γρ. φρέσκια μαγιά, θρυμματισμένη
60 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
7 βιολογικά αυγά
40 γρ. ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού (800 ml) νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 κρασοπότηρο (150 ml) ρούμι, άσπρο ή σκούρο
Για το σερβίρισμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
1 φλιτζ. τσαγιού ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
κερασάκια γλασέ

Διαδικασία

Για τους μπαμπάδες: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι. Σε ένα μπολάκι βάζω το χλιαρό γάλα και τη μαγιά και την αφήνω να μουσκέψει για 4 λεπτά. Την ανακατεύω καλά για να διαλυθεί και τη ρίχνω στο αλεύρι. Προσθέτω το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ, για 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και αφράτο. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω σε ένα σχετικά χλιαρό σημείο για 45 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Μοιράζω το μείγμα σε 10 – 12 μικρά, ατομικά φορμάκια για κέικ (ή το αδειάζω σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, με τρύπα στη μέση) και το ψήνω για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι: Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το ρούμι και ανακατεύω.
Για το σερβίρισμα: Βγάζω τα φορμάκια (ή τη μεγάλη φόρμα) από το φούρνο και αφήνω τους μπαμπάδες να κρυώσουν. Τους ξεφορμάρω και τους μεταφέρω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους τρυπάω σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνω με το ζεστό σιρόπι. Τους αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως. Στη συνέχεια, με ένα μαχαιράκι τους χαράζω οριζοντίως στη μέση (χωρίς όμως να τους κόψω στα δύο) και τους γεμίζω με τη σαντιγί. Τους διακοσμώ με τα κερασάκια γλασέ, και αν θέλω πασπαλίζω με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρω.

Η Συνταγή είναι της κας dina nikolaou

Προηγούμενο άρθροΧταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι Μπουκιά και συχώριο
Επόμενο άρθροΟι πιο ζουμεροί πατατοκεφτέδες με κιμά