Μπαστουνάκια τυριού

Συστατικά ζύμης:

Περίπου 800 γραμμάρια αλεύρι (τύπου 400)
1,5 σακουλάκια ξερή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
100 ml λάδι
500 ml γάλα

Για γέμιση:
400 γρ τυρί
120 γραμμάρια μαργαρίνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για επίστρωση:
1 αυγό
2 κουταλάκια γάλα

Για πασπάλισμα:
Λίγο θαλασσινό αλάτι

Παρασκευή:

Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό. Ρίξτε τη μαγιά στο γάλα και ανακατέψτε. Προσθέτουμε λάδι, αλάτι και μέρος του αλευριού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με αλουμινόχαρτο και πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Ανακατέψτε το τυρί και τη λιωμένη μαργαρίνη και προσθέστε αλάτι. Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη. Απλώνουμε ένα μέρος από τη ζύμη λεπτή. Χωρίστε τη γέμιση σε 4 μέρη. Στρώνουμε τη ζύμη με το ένα τέταρτο της γέμισης.

Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση,την απλώνουμε λίγο με τον πλάστη και την στρώνουμε με το δεύτερο τέταρτο της γέμισης. Διπλώνουμε ξανά τη ζύμη στη μέση

και την απλώνουμε πάλι λίγο με έναν πλάστη.

Κόβουμε τη ζύμη σε μπαστούνια περίπου 10×1,5 cm. Τυλίγουμε τα μπαστούνια σε μια σπείρα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.


Χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τα μπαστανουκια. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι.
Τοποθετούμε τα μπαστούνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για να ψηθούν για 15 με 20 λεπτά.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο μέρος της ζύμης και τη γέμιση.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤραγανά ψητά κολοκυθάκια με γιαούρτι και σκόρδο
Επόμενο άρθροΤυροψωμάκια με ανθότυρο και μέλι