Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη τα εξής:

4 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως 
2 κγ baking powder
1 κγ Μαγειρική σόδα
1/2 κγ αλάτι

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί:

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κγ κανέλα
Όταν διαλυθούν, ρίξτε μέσα στο μπολ και χτυπήστε

200ml ηλιέλαιο μέχρις ότου το υγρό γίνει σχεδόν αδιαφανές.

Προαιρετικά αλλά συνιστάται να ανακατεύετε:

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Επίσης προαιρετικό αλλά συνιστάται για την επικάλυψη, ένα πιάτο με:

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά για να τα συνδυάστε για να σχηματίσουν μια χαλαρή και ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

Με ένα κουτάλι πάρτε από την ζύμη πλάστε σε σφαιρίδια και τοποθετήστε τις σφαίρες ζύμης πάνω σε φύλλο ψησίματος και ελαφρώς πιέστε με το κάτω μέρος ένός ποτήριου. Ρίξτε κάθε πεπλατυσμένο τμήμα ζύμης μέσα στο πιάτο με την ζάχαρη και στη συνέχεια τοποθετήστε τα πίσω στο φύλλο ψησίματος.

Ένα ταψί στο μισό φύλλο χωράει 12 μπισκότα, και αυτή η συνταγή κάνει 25 μπισκότα – 2 δωδεκάδες συν ένα για τον φούρναρη 🙂

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Για ένα είναι περισσότερο μπισκότο σαν κέικ, μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά περίπου 3 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠλαστός Καρδιτσιώτικος….Παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας!
Επόμενο άρθροΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ & ΚΑΝΕΛΑ