Μπισκοτάκια με γέμιση καρύδι

Υλικά

300 g LURPAK βούτυρο μαλακωμένο
1 κιλό σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
¼ φλιτζάνι ροδόνερο
¼ φλιτζάνι μαγιά διαλυμένη σε νερό
½ κσ σκόνη μαχλέπι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κ.σ. Ζάχαρη
1 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ

Γέμιση
500 γρ καρύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι Ζάχαρη
¼ φλιτζάνι ροδόνερο

Γαρνιρισμα
¼ Φλιτζάνι Ζάχνη Αχνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι σε ένα μπολ με βούτυρο LURPAK. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιμιγδάλι με το βούτυρο. Καλύψτε και αφήστε το να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το ροδόνερο, τη διαλυμένη μαγιά, το μαχλέπι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Ανακατεύουμε το καρύδι με τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη. Πιέστε και χτυπήστε κάθε μπάλα και κάντε μια τρύπα για γέμιση. Γεμίστε το με 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα καρυδιού. Το κλείνουμε και μετά το πιέζουμε μέσα μια φόρμα.


Αναποδογυρίστε τη φόρμα και χτυπήστε την άκρη με μια σκληρή επιφάνεια για να βγάλετε το μπισκότο.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε .

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠαξιμάδια με ξηρούς καρπούς (συνταγή για την έναρξη των εορτών.)
Επόμενο άρθροΣπανάκοπιτα ψήνεται χωρίς φύλλο