Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κγ αλάτι 
3 κουταλιές σούπας φυτίνη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο 
1 φλιτζάνι μαγειρεμένες, πολτοποιημένες γλυκοπατάτες (περίπου 1 μεγάλη γλυκοπατάτα) που έχει περαστεί από μπλέντερ
1/3 φλιτζάνι γάλα 

Οδηγίες
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεικιν, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ρίξτε μέσα και με ένα πιρούνι πατήστε και λιώστε την φυτίνη και το βούτυρο σε κομματάκια
Προσθέστε μετά τις γλυκοπατάτες και το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να υγρανθούν όλα τα ξηρά συστατικά.
Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώντας 4 ή 5 φορές.


Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1,5 εκ. και κόψτε με ένα  κόφτη σε 4,5 – 5 εκ κυκλους.


Τοποθετήστε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί  ή σε φύλλα ψησίματος                        Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 14-15 λεπτά σε φούρνο για 12-13 λεπτά, ή μέχρι ελαφριά να ροδίσουν.
Βουρτσίστε με λειωμένο βούτυρο, αν θέλετε.

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΝτοματόπιτα με τυρί λιωμένο
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με μέλι και ξηρούς καρπούς