Μπισκοτάκια πορτοκαλιού

Το άρωμα από φρεσκοψημένα συνηθισμένα σπιτικά μπισκότα είναι ένα από τα αρώματα που φέρνει σχεδόν όλους μας πίσω στην παιδική ηλικία.
Ωστόσο, η κλασική συνταγή από το σημειωματάριο της γιαγιάς σχεδόν έχει ξεχαστεί και πέφτει στη σκιά διαφόρων σύγχρονων γλυκών και
μπισκότων.

Υλικά

2 αυγα
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη (το φλιτζάνι είναι 200 ​​ml)
125 γραμμάρια μαλακό αγελαδινό βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 βανίλια
τριμμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι
600-700 γρ Αλεύρι (για μία μαλακή αντικολλητική ζύμη)

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε τα υπόλοιπα προϊόντα, προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι και χτυπάμε με μίξερ.
Μόλις το μείγμα πήξει αρκετά και δεν είναι πλέον δυνατό να χτυπήσετε με μίξερ, πρέπει να αρχίσετε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας. Συνεχίστε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη από την οποία μπορείτε να σχηματίσετε μπαλάκια.

Είναι πιθανό τα 700 γραμμάρια αλεύρι να μην είναι αρκετά και να χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο.
Επλασα τα μπισκότα, βούτηξα τη μια πλευρά σε μείγμα από χοντροαλεσμένα καρύδια και 1 κουταλιά ζάχαρη.
Τα εστρωσα σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τα έψησα στα 180 γρ για 30 λεπτά περίπου…..
Κρίμα που δεν μπορώ να μοιραστώ το άρωμα που απλώνεται στην κουζίνα❤❤❤

 

Καλό Σάββατο 🌹🌹🌹

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη, πολύχρωμη και πολύ χορταστική σαλάτα!
Επόμενο άρθροΑυτή η συνταγή θα σας γίνει συνήθεια..Η πιο νόστιμη και απλή πίτα λαχανικών