Μπισκοτάκια Πορτοκαλιού

Συστατικά:

Για τα μπισκότα:

2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
2 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
1 αυγό

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος και αφήστε στην άκρη.
Φτιάξτε τα μπισκότα:

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, τρίβοντάς τα μαζί με τα δάχτυλά σας έως ότου το ξύσμα ενσωματωθεί πλήρως στη ζάχαρη.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη με πορτοκαλί ξύσμα ελαφριά να αφρατεψουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το αυγό και το χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ. Μειώστε την ταχύτητα του μιξερ στη χαμηλή σκαλα και προσθέστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά, αναμειγνύοντας μέχρι να συνδυαστούν. Εάν η ζύμη φαίνεται λίγο στη μαλακή πλευρά, καταψύξτε την για έως και 30 λεπτά.

Παρτε 2 κουταλιές της σούπας ζύμη κάντε το φλατ με τα χερια, 3-4 εκ παχος κοψτε τα σε στρογγυλά με ένα ποτήρι ή αστεράκια και βάλτε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά, ή έως ότου ροδίσουν πολύ ελαφρά γύρω από τις άκρες, αλλά εξακολουθούν να είναι χλωμό στη μέση. Αφήστε το να κρυώσει για 5 έως 10 λεπτά στο ταψί και μετά αφαιρέστε το σε ένα ψυγείο για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε τα με ζαχαρη άχνη και

ετοιμααααααααααα

Προηγούμενο άρθροΗ Καλύτερη ψητή πατάτα
Επόμενο άρθροΈνα μαλακό κέικ που απολαμβάνουν τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι