Σπιτικό Ψωμί!

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού στην κουζίνα είναι αναντικατάστατη!
Σας παρουσιάζω την εύκολη συνταγή μου! 

Χρειάζεστε τα ακόλουθα υλικά:

2 φλιτζάνια χωρητικότητας 300 ml αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
7 γρ μαγιά ξερή,
300 ml χλιαρό νερό,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
και 1 κουταλιά της σούπας λάδι.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και η προκύπτουσα πηχτή κολλώδης ζύμη τυλίγεται σε μεμβράνη για να φουσκώσει.
Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τη μεταφέρω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω απαλά για να μην βγει ο αέρας και την αφήνω να φουσκώσει για δεύτερη φορά.

Όταν γίνει αυτό, το πλάθω σαν καρβέλι και το βάζω σε φόρμα, όπου θα φουσκώσει για τρίτη φορά σκεπασμένο με μια πετσέτα ή, αν ψήνετε σε μια κατσαρόλα γιεν με καπάκι. Όταν φουσκώσει πάλι, το κόβω από πάνω με ένα κοφτερό μαχαίρι και το πασπαλίζω γενναιόδωρα με αλεύρι.


Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς πρώτα με καπάκι για περίπου 15 λεπτά και μετά χωρίς καπάκι μέχρι να είναι έτοιμη, με ωραίο μαύρισμα και να βγαζει ένα υποκουφο ηχο όταν χτυπάς απο πάνω.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πολύ από τον φούρνο, περίπου 35/40 λεπτά.
Βάζω το ψωμί σε κρύο φούρνο και το βάζω στους 200 βαθμούς. Αν ψήνετε σε ταψί, καλό είναι κατά το ψήσιμο να βάλετε ένα δοχείο με νερό στον πάτο του φούρνου, ώστε να έχετε μια τραγανή και όχι μαλακη κρούστα στο ψωμί.

Καλή Επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΛαβάς Τυρόπιτα εύκολη….mε έτοιμα φύλλα λαβάς.
Επόμενο άρθροΣφολιατίνια λεμονιού