Μπισκοτάκι σουσαμιού

Συστατικά :

3/4 φλυτζανιού ταχίνι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκια μαγειρικής σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

Οδηγίες για την προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσιου.

Προσθέστε την ταχίνι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και τα χτυπάτε μαζί σε μεσαία ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να συνδυαστούν καλά. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε αργά το εκχύλισμα βανίλιας και το κάρδαμο και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε αργά το νερό και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μίγμα να είναι πηχτό και κολλώδες.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ρίξτε αργά το μείγμα αλευριού στα υγρά συστατικά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστεί καλά και να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.

Βάλτε τους σπόρους σουσάμιου σε ένα ρηχό πιάτο. Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλες 2,5 εκ και περαστε τες από το σουσάμι. Πιέστε ελαφρά κάθε σφαιρίδιο για να σχηματίσουμε ένα δίσκο και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με φύλο ψησίματος με χώρο  μεταξύ τους. Τοποθετήστε το ταψί στο κέντρο του φούρνου και ψήνετε για τριάντα λεπτά ή έως ότου τα μπισκότα είναι χρυσοκάστανα. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί.

Προηγούμενο άρθροΟ Κρητικός Τάκος της Diane Kochilas
Επόμενο άρθροΓαύρος τηγανητός στον φούρνο με πάπρικες