Συστατικά
2 Κρητικά κριθαροκούλουρα κατά προτίμηση στρογγυλά
1 μικρό τραγανό πράσινο μήλο τριμμένο στη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη χειρός
2 κουταλάκια του γλυκού συν ⅓ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κοτσάνι σέλινου που ψιλοκόβετε
1 φλιτζάνι κόκκινα ή / και κίτρινα μικρά ντοματίνια κομμένα στην μέση
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ​​μέντα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη στραγγισμένη από υγρά
Αλάτι για την γεύση
½ φλιτζάνι τσαγιού φέτα κρητικού τυριού ξινομυζηθρα, ή συνδυασμός θρυμματισμένης φέτας και φρέσκου τυριού ανθοτύρου

Οδηγίες
Περάστε τα παξιμάδια κάτω από το κρύο νερό. Κρατήστε κατακόρυφα για να αδειάσετε την τελευταία σταγόνα νερού. Βάλτε κάθε κριθαροκούλουρο σε ξεχωριστά πιάτα σερβιρίσματος ή σε πιατέλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράνε.
Τρίψτε το μήλο και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μπολ μίξης, συνδυάστε το τριμμένο μήλο, το σέλινο, τα μισά ντομάτινια, μέντα, κάπαρη, αλάτι και υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ίσα μέρη πάνω σε κάθε ένα από τα παξιμάδια. Βάλτε το τριμμένο τυρί ή τα τυριά από πάνω. Γαρνίρουμε, αν επιθυμούμε, με ένα φύλλο μέντας και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτούλα υπέροχη !!!! που κάνει κρατς κρουτς
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκι σουσαμιού…για τον Καφέ