Μπισκοτένια κουλουράκια λεμονιού

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας Amaretto
1 τριμμένη φλούδα λεμονιού, χωρίς επεξεργασία
200 g σκόνη αμυγδάλου
280 g ζάχαρη άχνη
3 μικρά ασπράδια αυγών

Οδηγίες

Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ και χτυπήστε τα γρήγορα με ένα πιρούνι, απλώς για να τα ανακατέψτε (χωρίς να τα κάνετε χιόνι).
Ανακατέψτε μαζί, σε ένα μπολ, τη σκόνη αμυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη, και στη συνέχεια προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια αυγού, το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και το αμαρέτο. Ανακατέψτε προσεκτικά για να πάρετε μια ομοιογενή πάστα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετήστε μικρά στρογγυλά μπισκοτάκια αυτής της ζύμης, σε μικρή απόσταση, σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε για 12 έως 15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Καλή Απόλαυση


*Σκόνη Αμυγδάλου

Υλικά:
αμύγδαλα ωμά
λίγο corn flour ή ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε μικρή κατσαρόλα μαζί με νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοχλάσει το νερό κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας.
Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και αφαιρούμε τις φλούδες πιέζοντας κάθε αμύγδαλο ελαφρά.
Απλώνουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στο πιο ψηλό ράφι, για 8 λεπτά ώστε να στεγνώσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αφού κρυώσουν, τα ρίχνουμε στο μούλτι και προσθέτουμε λίγο corn flour ή άχνη. Και τα δύο απορροφούν την επιπλέον υγρασία που ίσως έχουν τα αμύγδαλα. Αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

ΠΗΓΗ: hqrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΠιλάφι με μελωμένο μοσχαράκι
Επόμενο άρθροΤο γρήγορο Φοντάν για το καφέ σας