Συστατικά

Για τη ζύμη.
150 γρ αλεύρι,
150 βούτυρο,
2 κρόκους.
Για το γλάσο:
2 ασπράδια,
130 γρ άχνη

Εκτέλεση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού και κόβουμε σε σχήματα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει
με χαρτί ψησίματος                                                                                Για το γλάσο αυγού
Χτυπάμε τα ασπράδια για τουλάχιστον 10 λεπτά, προσθέτουμε την άχνη κ συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλά 10 λεπτά.
Με μία σακούλα κομμένη στην άκρη βάζουμε το γλάσο πάνω στις μπουκίτσες και ψηνουμε στον αέρα για 17-18 λεπτά.
Μόλις ψηθούν ενώνουμε ανά δύο τις μπουκίτσες βάζοντας ανάμεσα την μαρμελάδα της αρεσκείας μας

 

Δεύτερη Παραλαγή

Υλικα:
250 γρ πουδρα αμυγδαλου(εγω βαζω καρυδια,γιατι μου αρεσουν περισοτερο σε αυτα τα μπισκοτα),
150 γρ αχνη ζαχαρη,
1 κγ κανελα,
1 ασπραδι,
1 κσ Amaretto
για το γλασο
1 ασπραδι,
125 γρ αχνη

Αλεθουμε τα καρυδια,προσθετουμε το ασπραδι,την κανελα,το λικερ κ την αχνη,κ με τα χερια ανακατευουμε να γινει μια ζυμη.
Απλωνουμε λιγη αχνη σε μια λαδοκολα κ ανοιγουμε τη ζυμη αρκετα λεπτη.


Κανουμε αστερακια με κουπατ κ με ενα πινελο απλωνουμε προσεχτικα το αυγογλασο(χτυπαμε στο μιξερ το ασπραδι πολυ καλα,σε μαρεγκα,κ σιγα σιγα ριχνουμε την αχνη).


Ψήνουμε στην πρώτη σκάλα κάτω κάτω για 10 λεπτα στους 150°C.
Εγω έκανα διπλή δόση
Προσοχη στο χρόνο ψησίματος! θέλουμε να παραμείνει λευκό το γλάσο!!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

της Δάφνη ΛεμονάκηΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΓια όσες θέλουν να φτιάξουν το καλύτερο Κέικ Πορτοκάλι…
Επόμενο άρθροΤυροπιτάρια ή Μπαχλαμπάτσα-τοπικά παραδοσιακά από Λέσβο !!!