Μπισκοτένιο Στρούντελ με καρύδια

Συστατικά ζύμης:

500 g μαλακού αλευριού
80 g ζάχαρης
2 κρόκους αυγών
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
10 g ζάχαρης βανίλιας
200 g βούτυρο
180 g ξινή κρέμα

Γέμιση:

300 γρ αλεσμένα καρύδια
200 g ζάχαρης
2 ασπράδια αυγών
100 ml γάλακτος
ένα μικρό εκχύλισμα ρούμι

Παρασκευή:

Χτυπάμε το βούτυρο με 80 g ζάχαρης. Προσθέστε ξινή κρέμα και κρόκους αυγού και χτυπήστε ξανά.
Προσθέστε περίπου 200 γραμμάρια αλεύρι, ζάχαρη βανίλιας και μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε άλλα 200 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη, σχεδόν κολλώδης στα χέρια. Χρησιμοποιήθηκαν 400 g αλεύρου για ανάμιξη.

Τυλίξτε τη ζύμη σε σακούλα ή αλουμινόχαρτο και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ενώ περιμένετε να κρυώσει η ζύμη προετοιμάστε τη γέμιση.
Ρίξτε το ζεστό γάλα στα καρύδια και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε 100 γραμμάρια ζάχαρης και ρούμι για γεύση και στη συνέχεια ανακατέψτε ξανά.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια ζάχαρης και μετά προσθέτουμε τα καρύδια και χτυπάμε τα πάντα μαζί.

Χωρίστε τη κρύα ζύμη σε 3 ίσα μέρη, μετά πάρτε ένα μέρος, πασπαλίστε το τραπέζι και τη ζύμη με αλεύρι και ανοιξτε με τον πλάστη σε ένα ορθογώνιο πλάτος ενός ταψιού φούρνου και μήκους περίπου 20-30 cm.
Καλύψτε τη ζύμη με το ένα τρίτο της γέμισης, στη συνέχεια κυλήστε απαλά και διπλώστε τα άκρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ακόμη φορές.
Αλείψτε τα στρούντελ με λιωμένο βούτυρο και αφήστε τα να κατσουν ενώ ο φούρνος θερμαίνετε έως και 200 ​​βαθμούς.
Ψήστε τα στρούντελ για περίπου 30 λεπτά.
Αλείψτε τα ψημένα στρουντελ με λιωμένο βούτυρο αν θέλετε και αφήστε το να κρυώσουν.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚορμός Τούρτα….είναι αφρός
Επόμενο άρθροΕξαιρετική τυρόπιτα με τον ευκολότερο και ταχύτερο τρόπο.