Μπισκοτογλυκό με ρόδι

Υλικά

1 και 1/2 πακετο συνηθισμένα μπισκότα “πτι μπερ,
καφέ εσπρεσσο
3-4 κσ γάλα
Φρούτα
1 μπανάνα
1 ρόδι
λίγα βατόμουρα

κρέμα
500 g κρέμα γάλακτος,
200 g μασκαρπόνε
ζάχαρη με το μάτι (όχι περισσότερο από ένα φλιτζάνι καφέ).

Εκτέλεση

Ξεκινάω με την κρέμα χτυπώντας σε ένα μπόλ με ένα μιξερ σε χαμηλή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε και ζάχαρη με μάτι (όχι περισσότερο από ένα φλιτζάνι καφέ) και αφήνω στην άκρη.
Κόβω την μπανάνα σε φέτες για να τις στρωσω ανάμεσα στις σειρές μπισκότων μαζί με τους σπόρους ροδιού και κραταω και λίγο για διακόσμηση) επίσης θα βάλω και λίγα βατόμουρα για χρώμα στο κέικ.

Συναρμολόγηση
Βουτάω τα μπισκότα σε μείγμα καφέ με γάλα (για ένα ή δύο δευτερόλεπτα).
Στρώνω την πρώτη σειρά με μπισκότα στην βάση ενός πυρέξ που εχω αλειψει ελαφρά με βούτυρο μετά κρέμα, φρούτα,
και συνεχίζω μέχρι να εξαντήσω τα υλικά. Τελειώστε με κρέμα και διακοσμήστε με φρούτα ή σοκολάτα.
Αφήνουμε να κρυώσει (να σφίξει) στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταψί-πυρεξ, μπολ, φλιτζάνια…, ό,τι διαλέξετε 😉
Και πώς να σας το πω, δεν είναι ποιος ξέρει τι, αλλά το λατρεύω

Καλησπέρα και να είστε υγιείς!

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρι Πηλίου
Επόμενο άρθροΡεβανί με σαντιγί