Αυτή η συνταγή είναι πάλι από τη μαμά μου. Έκανε αυτό το επιδόρπιο για ένα πάρτι τσαγιού. Αν και δεν μου αρέσουν τα επιδόρπια με σιρόπι τόσο πολύ, πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό ήταν φοβερό.

ΥΛΙΚΑ

για το σιρόπι
3 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

για τα cookies
3 κούπεςαλεύρι
1/2 φλιτζάνι λάδι κανόλας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (σχεδόν λιωμένο)
1/2 κούπα χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι τρυμμένο καρύδι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Βάλε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά αφού αρχίσει να βράζει, ρίξτε τον χυμό λεμονιού και σβήστε το μάτι. Αφήστε το να κρυώσει.
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά βούτυρο, λάδι, baking powder και το γάλα.
Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώστε καλά.
-Κόψτε την ζύμη σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού. Πλάστε το χέρι σας σε μπαλάκι το πρώτο κομμάτι και στη συνέχεια τα ισιώστε.
-Για την γέμιση αναμείξτε τα καρύδια με την κανέλα. Τοποθετήστε 1 ή 1/2 κουτ σούπας από την γέμιση στη μέση κάθε ζύμης. Διπλώστε το και από τις δύο πλευρές και ενώστε στην κορυφή.
-Τοποθετήστε τους σε ένα βουτυρωμένο ταψί φούρνου και ψήνετε στα 170-190 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
-Αφού τα βγάλετε έξω από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι και αφήστε τα να μουλιάσουν.
-Όταν τα μικρά κομμάτια απορροφήσουν το σιρόπι, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο.

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με σοκολάτα και πορτοκάλι…
Επόμενο άρθροΤο “τας κεμπαπ” της Μαμάς….συνταγή από την Σμύρνη