Σκορδόψωμο με μοτσαρέλα
Έφτιαξα ένα Σκορδόψωμο που τρώγεται αφράτο και μαλακό.
Άπλωσα σάλτσα σκόρδου σε ζυμωμένο ψωμί και το έψησα με τυρί μοτσαρέλα ενδιάμεσα.
Συστατικά
100g Ζεστό γάλα
80g Ζεστό νερό
4g Ξηρή μαγιά
30g Ζάχαρη
250g Αλεύρι ψωμιού
3g Αλάτι
30g Βούτυρο ανάλατο
30g Τυρί κρέμα
15g Βούτυρο χωρίς αλάτι
15γρ. θρυμματισμένο σκόρδο
10g Μέλι
0,5g Αλάτι
Μαϊντανός
150g τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα και το ζεστό νερό τη Μάγια τη ζάχαρη και ανακατεβούμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε 250 γραμμάρια αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε πάλι έως ότου ενσωματωθεί το αλεύρι και πάρουμε μία υφή ζύμης οπότε συνεχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μία λεία και μαλακή ζύμη.
Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για να ενσωματωθεί μέσα στη ζύμη. Αφού είναι έτοιμη η ζύμη τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί στο μέγεθος περίπου μία ώρα.
Μετά την ξεφουσκώνουμε με το χέρι μας τι βάζουμε σε ένα ταψάκι και με ένα πλάστη την ανοίγουμε περίπου στη διάμετρο του ταψιού τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 15 λεπτά.
Στο χρόνο αυτό σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το τυρί κρέμα το βούτυρο και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενσωματωθούν να γίνουν μία κρέμα μετά προσθέτουμε και το μέλι και το αλάτι αποξηραμένο μαϊντανό και να ανακατευουμε
Βάζουμε την κρέμα του σκόρδου πάνω από τη ζύμη και την απλώνουμε αλείφοντάς την σε όλη τη ζύμη χαράζουμε τη ζύμη σε 16 κομμάτια σαν πίτσα και βάζουμε τυρί μοτσαρέλα ενδιάμεσα στις σχισμές και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 18 λεπτά και είναι έτοιμο
Καλή απόλαυση
See the entire procedure of the recipe on youtube here
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σκορδόψωμο με τυρί
Συστατικά
110 γρ βούτυρο μαλακό
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
⅓ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα (35 γρ.)
⅓ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρελα (35 g)
⅓ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ (35 γρ.)
1 κγ ριγανη μπορειτε να βάλετε και 50 γρ κρεμμυδακι φρέσκο ψιλοκομμένο
λαδι
1 μπαγκέτα, 20 cm
Παρασκευή
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μπαγκέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα βουτύρου ομοιόμορφα στις φέτες της μπαγκέτας.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αρχίσει να ροδίζει
στις άκρες.
Ψηστε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, κρυώστε και μετά σερβίρετε.
Καλή Απόλαυση!