Μπισκότα βρώμης με μπανάνα

Υλικά

300γρ βρώμη
1 ώριμη μπανάνα ή 1 μήλο 80 γρ μέλι
Χυμός από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
20γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100γρ σταγόνες σοκολάτας (ή 100γρ ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε θρυμματίζοντας την βρώμη στο μούλτι μας, μέχρι να γίνει αλεύρι.
Εν συνεχεία, πολτοποιούμε την μπανάνα (ή το μήλο) κι έπειτα στον πολτό από το φρούτο προσθέτουμε και το μέλι.

Κατόπιν, στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αφρίσει, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Ρίχνουμε το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού στον πολτό με το φρούτο και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο, την κανέλα, τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Έπειτα, ρίχνουμε περίπου την μισή βρώμη και το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε.
Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε την υπόλοιπη βρώμη και με απαλές κινήσεις τις σταγόνες σοκολάτας ή τους ξηρούς καρπούς.

Πλάθουμε μπισκοτάκια και τα πατάμε ελαφρώς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 10-12 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Άντρη Σκορτίδου

Προηγούμενο άρθροΜπουγάτσα παραδοσιακή Αχαΐας
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με Γιαούρτι…όταν θέλετε να γευτείτε κάτι νόστιμο και σπιτικό.