Μπισκότα με νιφάδες βρώμης και σταφίδες

Τα μπισκότα βρώμης είναι νόστιμα μπισκότα με ιδιαίτερη συνοχή,
πολύ νόστιμο, υγιεινό και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Τρώγονται ακόμα ζεστά είναι εντυπωσιακά …

Συστατικά:

– 220 γραμμάρια βουτύρου
– 300 γραμμάρια ζάχαρης
– 3 αυγά
– 45γρ μέλι
– 340 γραμμάρια αλευριού
– 210 γραμμάρια βρώμης
– 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 10 γραμμάρια μαγειρικής σόδας
– 150 γραμμάρια σταφίδας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπολ ενός μίξερ βάσης το βούτυρο, ζάχαρη και χτυπάμε να αφτατέψει.
Επίσης ρίχνουμε και αυγά μετα απο λιγο και συνερίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και ρίχνουμε και μελι και αφήνουμε να ενσωματωθούν.
Ανακατεύομε το αλεύρι, την βρώμη , σόδα , αλάτι, κανέλα και σταφίδες.
Σταματάμε το μίξερ και αλλάζουμε και βάζουμε το άγκιστρο ζύμωσης και ρίχνουμε μέσα στο μπολ το μείγμα βρωμης και ξεκινάμε να ζυμώνουνε 4-5 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπολ και την βάζουμε ψυγείο για 5-6 ώρες


Βγάζουμε απο το ψυγείο και αλευρώνουμε το πάγκο μας.
Χωρίζουμε την ζυμη σε 4 μέρη , καθε μερος το πλαθουμε σε ένα χοντρο κορδόνι και μετα κόβουμε μικρά κομμάτια το καθένα κορδόνι.

Τοποθετούμε κάθε κομμάτι στο ταψί αφού το διαμορφώσουμε λίγο

και ψήνουμε στου 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.


Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠουρές πατάτας με λαχανικά και άλλα…για ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτες στο τηγάνι…δε θα προλάβουν να βγουν από το τηγάνι