Κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά

110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
180 γρ. ζάχαρη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. μαρμελάδα
Επικάλυψη
3 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο κρύο (κομμένο σε μικρά κομματάκια)

Ζάχαρη Αχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά ένα-ένα και τη βανίλια και συνεχίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και τα ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο πιο πάνω μείγμα, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.

Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (25 εκ.). Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μισό μείγμα, το οποίο επίσης απλώνουμε, ώστε να καλύψουμε τη μαρμελάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε.
Σε μπολ, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και μόλις το κέικ ψηθεί, τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια. Ξαναβάζουμε το κέικ στο φούρνο (με αναμμένη μόνο την επάνω αντίσταση) και αφήνουμε έτσι για άλλα 5 λεπτά.

Εγω λόγω χ΄ρονου δεν έκανα την τελευταία επικάλυψη απλά πασπαλισα με ζάχαρη αχνη

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο κοτόπουλο Ογκρατεν με σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΚέικ Νέγρο με κρέμα και καραμέλα…”η κόλαση της κόλασης”