Μπιφτέκια γαλοπούλας στο φούρνο με καλαμπόκι και λιωμένο τυρί

Υλικά:

500 γρ κιμά γαλοπούλας (μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχαρίσιο κρέας ή μείγμα χοιρινού και μοσχαριού)
1 αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
3-4 πιπεριές ψητές και καθαρισμένες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
150 καλαμπόκι από μια κονσέρβα
5-6 κλαδάκια το καθένα από ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό και άνηθο
1 κουτ σκονη σκόρδο
1 κουτ αλάτι
⅓ κουτ. πιπέρι
1 κουπα τριμμένη φρυγανιά για το ρολό των κεφτεδών
3-4 τριγωνακια μαλακό τυρί
50 ml ελαιόλαδο ή λάδι για τους κεφτέδες πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση:

1 Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την τριμμένη φρυγανιά, το λιωμένο τυρί και το ελαιόλαδο.
2 Ζυμώνουμε καλά τον κιμά.
3 Παίρνουμε λίγο από τον κιμά και τον ισιώνουμε ελαφρά. Τοποθετήστε ένα κομμάτι μαλακό τυρί στο κέντρο.
4 Πλάθουμε ένα κεφτεδάκι (με διάμετρο περίπου 5-6 εκ.). Τυλίξτε σε τριμμένη φρυγανιά.
5 Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδωμένο ταψί. Λαμβάνονται περίπου 18 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους.
6 Τα περιχύνετε καλά με ελαιόλαδο.
7 Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου χωρίς αέρα για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
8 Σερβίρετε με σάλτσες της επιλογής σας – κέτσαπ, μουστάρδα, μπάρμπεκιου ή άλλα.

Καλή Απόλαυση 🙂

H Συνταγή είναι της Anna Karshovska Περισσότερες φωτό εδώ

Προηγούμενο άρθροΓλασαρισμένο τζίντζερ – ένα φυσικό “χάπι” για το κρυολόγημα
Επόμενο άρθροΤυρόψωμα τηγανιτά…παρασκευάζονται γρήγορα και εύκολα.