Μπιφτέκια με Πατάτες

Υλικά

500γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 Τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (αφαιρούνται οι καρδιές)
1 μεγάλο αυγό ελεύθερης βοσκής
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψωμιού εμποτισμένο με λίγο γάλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλατοπίπερο

500γρ πατάτες κομμένες σε σφήνες
Ράντισμα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
χυμός 1 λεμονιού
ξηρή ρίγανη
Αλατοπίπερο
1 φλιτζάνι κρασί ή χυμό λεμονιού ή νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί τα υλικά για τα μπιφτέκια, αλατοπιπερώνουμε καλά και δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε για το αλάτι και να τα προσαρμόσεις ανάλογα.
Αφήστε τις γεύσεις να απλώσουν για 30 ’στο ψυγείο.

30 λεπτά πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, αφαιρέστε το μείγμα κιμά από το ψυγείο για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190C.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί.
Αλατοπιπερώστε τα καλά και προσθέστε την ξηρή ρίγανη.
Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τρίβουμε με τα χέρια σας για να τις επικαλύψουμε.

Τοποθετήστε ένα ρηχό μπολ με κρασί ή χυμό λεμονιού ή ακόμα και νερό δίπλα σας.
Πάρτε μερικές κουταλιές του κιμά, στη συνέχεια βυθίστε τις παλάμες σας στο υγρό και σχηματίστε τα μπιφτέκια σας. Τοποθετήστε τα πάνω από τις πατάτες και επαναλάβετε.
Περιχύνουμε λίγο περισσότερο παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι τα μπιφτέκια να είναι
σκούρο χρυσό καφέ, περίπου 20′-25 ‘.
Στα μισά του ψησίματος γυρίστε τα.

Ελέγξτε τα μπιφτέκια εάν έχουν ψηθεί και αφαιρέστε τα. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και
κρατήστε τα ζεστά. Πρέπει να είναι σπογγώδη στην αφή.
Συνεχίστε να ψήνετε τις πατάτες μέχρι να είναι μαλακές και χρυσοκαφέ. Ανακτέψτε τες,
ώστε να μπορούν να μαγειρεύουν ομοιόμορφα
Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα και ένα ωραίο δροσερό κόκκινο κρασί ή μπύρα.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Niki Gkiatas είναι στην πόλη Αδελαΐδα

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με τηγανιτές πατάτες…το φαγητό που δε το ξεχνάμε
Επόμενο άρθροΠιτούλες στο τηγάνι με φέτα και δεντρολίβανο