Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο!!!

Υλικά

Για τον κιμά
1 αυγο
1 κιλο ανάμεικτο
1 ντοματα τριμμενη
Ξύδι
2 κρεμμυδια τριμμένα
3 φέτες ψωμί ολικής μουλιασμενο στιμμενο και μαδημενο
1σκ σκόρδο μεγάλη τριμμενη
Ξύδι
Αλάτι,πιπέρι
Δυόσμο,λίγο ρίγανη ελάχιστα, μαϊντανό
1κ.σ μουστάρδα
Ένα σφηνακι νερό

Εκτέλεση

Τα πλάθω όλα μαζί καλά για 5 λεπτά και μετά ψυγείο 2 ώρες η από βραδυς να δέσουν τα αρώματα!
Βγάζω πλάθω μπιφτέκια (100γρ)
Στους 180 αντιστασεις προθερμαινω τον φούρνο !!!
Σε μια λεκάνη έχω ήδη ρίξει απο πριν τις πατάτες μαζί με ρίγανη,αλάτι,πιπέρι,ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο,λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο,πάπρικα,μια κ.σ μουστάρδα, χυμό από 2 λεμόνια και 3 λεμονοκουπες (από αυτά ) τα ανακατεύω ολα μαζί και τα βάζω στο ταψί.

Ριχνω νερό να είναι μέχρι την μέση από τις πατάτες βάζω επάνω τα μπιφτέκια και σκεπάζω με Αλουμινόχαρτο .Βάζω φούρνο και ψήνω σκεπασμένα για 50λεπτα μετά ξεσκεπάζω και αφήνω να πάρουν χρώμα!
Εγώ πάντα όταν πάρουν χρώμα τα μπιφτέκια τα αφαιρώ σε ένα πιάτο σκεπασμένα και συνεχιζω στο Γκρίλ να πάρουν λίγο οι πατάτες επιφανειακά!

Προηγούμενο άρθροΧατσιαπούρι
Επόμενο άρθροΠατάτες ογκρατέν με μανιτάρια στο φούρνο