Δείτε Επίσης: Γεμιστά Μπιφτέκια Γαλοπούλας | Μπιφτέκια με πράσα

Μπιφτέκια με Πατάτες στο φούρνο

Συστατικά

4 πατάτες , ξεφλουδισμένες και κομμένες κυδωνάτες
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Για τα μπιφτέκια:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
3/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας, προαιρετικό
1 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Για τη σάλτσα ντομάτας:
800 gr κονσερβοποιημένες ντομάτες, πουρέ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
3/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή περισσότερο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση
1 πρέζα θρυμματισμένων νιφάδων κόκκινου πιπεριού
Γαρνιτούρα:
φρέσκο ​​βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους , 200 ° C.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και λάδι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακά. Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο και ανακατέψτε για να ζεσταθεί.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Περίπου 10-15 λεπτά. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι, εάν χρειάζεται.
Για να φτιάξετε τα μπιφτέκια:
Κόψτε το σκόρδο στο μπλεντερ τροφίμων μέχρι να λιωσει. Προσθέστε το μαϊντανό και χτυπήστε για να τα ψιλοκόψτε.
Προσθέστε τα κρεμμύδια στο μπλεντερ και χτυπήστε μέχρι να τα ψιλοκόψτε.
Χτυπάμε μαζί το γάλα και το αυγό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε όλα τα συστατικά για τα μπιφτέκια και ζυμώστε καλά για να τα συνδυάσετε και να κατανείμετε ομοιόμορφα όλα τα συστατικά.
Πλάθεται τα μπιφτέκια σε μέγεθος που θέλετε

Για να τα συνδυάσετε όλα:
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί. Αλατίστε, πιπέρι και αποξηραμένη ρίγανη.
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας πάνω από τις πατάτες.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω τους.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για επιπλέον 35-40 λεπτά, ακάλυπτα, ή έως ότου οι
πατάτες μαλακώσουν.

Καλή Απόλαυση!

Μπιφτέκια με πατατες

Δείτε Επίσης: Γεμιστά Μπιφτέκια Γαλοπούλας | Μπιφτέκια με πράσα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Λουκουμαδάκια με κρέμα
Επόμενο άρθροΓαρίδες με Πέννες & Σπανάκι