Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

Συστατικά

Για το μείγμα Μπιφτεκιού:
1 κιλό άπαχο βόειο κρέας
½ μεγάλο κρεμμύδι κιμά
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένα
1 μεγάλο αυγό
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι κόκκινου κρασιού
75 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
150 ml νερού
μια χούφτα μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (φρέσκο ​​ή αποξηραμένο)

Για γαρνιτούρα:
για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες
120 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. μουστάρδα
χυμός από 2 λεμόνια
300 ml νερό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Οδηγίες

Για το μείγμα Μπιφτεκιού:
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά για το μείγμα μπιφτέκι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και αλατιστε και αλεσμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά έως ότου όλα συνδυάζονται.
Πάρτε κομμάτια του μείγματος (περίπου 160 γραμμάρια) το καθένα και διαμορφώστε σε μια στρογγυλή μπάλα.
Στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά για να ισιώσετε λίγο την πάνω και την κάτω επιφάνεια. Αφήστε στην άκρη

Γαρνίρετε & ψήστε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες ροδέλες. Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και ανακινούμε καλά. Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και ρίχνουμε πάνω τους το μείγμα από το βάζο. Προσθέτουμε το νερό 1 cm και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά.
Ακουμπάμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά περίπου,
μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σε περίπτωση που τα μπιφτέκια έχουν πάρει χρώμα νωρίτερα, τα βγάζουμε από το ταψί και αφήνουμε τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με 3 κρέμες…κόβει την ανάσα
Επόμενο άρθροΦτερούγες κοτόπουλου με μπύρα και ψημένες με τραγανές πατάτες