Μπιφτέκια στο φούρνο με λεμονάτες Πατάτες
******************************************

Αυτό είναι το πιο υπέροχο πιάτο για όλη την οικογένεια!! Πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!!! Είμαι σίγουρη ότι έχετε μαγειρέψει αλλά δείτε και την δικια μου εκδοχή

Υλικά για 4-6 εξυπηρετήσεις
***************

Για τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια:
*************************
1 κιλά μπριζόλα κιμά μοσχαρίσιο κρέας (10 % λιπαρά)
3 αυγά, μεσαίο μέγεθος
2 μεσαία κρεμμύδια, κιμάς
4 σκελίδες σκόρδο, κιμάς
1/2 κούπα ψίχουλα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιές κρασί κρασί
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ρίγανη
1 κσ μαύρο πιπέρι
1/3 κσ κύμινο
Μια καλή πρέζα κανέλα
Μια καλή πρέζα από σκόνη κάρυ
1 κσ γαλλική μουστάρδα
Πρέζα τσίλι νιφάδες
1/2 κσ μαγειρικής σόδας
1 κσ πελτέ ντομάτας
Αλάτι για γεύση

Για τις πατάτες λεμονάτες:
*************************
2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και τετραμερές 🥔
2 καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 🥕
1-2 γλυκοπατάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο 🧄
Χυμός λεμονιού 🍋
1 κσ μουσταρδα (προαιρετικά)
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Καρυκεύεστε με / ρίγανη / θυμάρι / πάπρικα / μαύρο πιπέρι / δενδρολίβανο και Αλάτι στη γεύση.

Εκτέλεση
****************************

1-Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε με τη σειρά μοσχαρίσιο κιμά και όλα τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή.
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι όλα τα υλικά. Ζυμώστε το για περίπου 5 λεπτά.
2-Αφήνουμε το μείγμα καλυμμένο στο ψυγείο για 2-3 ώρες. (ή μπορείτε να το αφήσετε μια νύχτα για
περισσότερες γεύσεις)
3-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 C.
4-Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα καρότα κόβοντας σε μεγάλα κομμάτια. Τα τοποθετούμε στο ταψί ψησίματος. Καρυκεύεστε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο προσθέστε κιμά χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Προσθέστε λίγη μουστάρδα, προαιρετικά. Τρίψτε τα με το χέρι για 1 λεπτό. Σε αυτό το σημείο προσθέστε στη γωνία 1/2 φλιτζάνι νερό.

5-Μεταφέρετε το ψησίματος με πατάτες που ήδη καρυκεύονται στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήστε τα για 40 λεπτά μέχρι να τρυπιουνται αλλά όχι πολύ.
6-Εν τω μεταξύ βγάλτε το μοσχαρίσιο μείγμα από το ψυγείο. Ξεκινήστε να διαμορφώσετε τα μπιφτέκια της αρεσκείας σας.
7-Βγάζουμε έξω τις πατάτες από το φούρνο για λίγο μέχρι να τοποθετήσουμε τα μπιφτέκια πάνω στο ταψί.
Ραντιζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζετε να ψηνετε στους 180-200 C για περίπου 45 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσό καφέ!!
8-Αφαιρέστε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό με σαλάτα της αρεσκείας σας!
Απολαύστε το δείπνο σας 🍽!!

Σας ευχαριστώ 😊

Συνταγή από την Mari Glasgow
✅ Ακολουθήστε στο Facebook
✅ Follow & share @mari_glasgow Στο Instagram
✅ Follow & Subscribe στο κανάλι YouTube

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ μπανάνας με φιστικοβούτυρο
Επόμενο άρθροΚουλούρια Καρύδας…είναι αφρός και πεντανόστιμα