Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Για τα μπιφτέκια

Για 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι στον χοντρό τρίφτη,
2 σκελίδες σκόρδο στον ψιλό τρίφτη,
1 αυγό,
1 χούφτα μαϊντανό
3 με 4 φυλλαράκια δυόσμου,
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά,
1/2 ντομάτα στον τρίφτη,
2 κουταλιές ξύδι και 5 γάλα ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Όσο το πλάθεις βάζεις τα χέρια σου σε νερό ξανά και ξανά, μέχρι να νιώσεις το μείγμα αφράτο.
Σημαντικό να πλάθετε αποβραδίς και να μένει στο ψυγείο ένα βράδυ σκεπασμένο για να πάρει όλα τα αρώματα αλλά και να μαλακώσει το κρέας από το ξύδι, το γάλα και την ντομάτα.

Για τις πατατες: Πλένω εξωτερικά καλά, τις κόβω με την φλούδα κυδωνατες και μέσα σε ένα βαζάκι βάζω μουστάρδα, ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενη και έχω και ένα μείγμα για ψητά κρέατα (Από κατάστημα μπαχαρικών) από το οποίο βάζω 1 κουταλάκι .
Κλείνω με το καπάκι, ανακινω καλά και Ρίχνω το μείγμα στις πατάτες που τις έχω στρώσει σε ταψί. Από πάνω βάζω τα μπιφτέκια Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και μερικά κομματάκια βούτυρο.
Κλείνω το ταψί με λαδόκολλα και ψήνω για 30 λεπτά.
Βγάζω τα αλουμινόχαρτο και ψήνω αλλά 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Ψήνω στους 200 βαθμούς 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με μία πεντανόστιμη σάλτσα
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο