Μπιφτέκια φωλιές με πουρέ πατάτας

Τα μπιφτέκια φωλιές με πουρέ πατάτας είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Η συνδυασμένη γεύση των μπιφτεκιών με το απαλό πουρέ πατάτας δημιουργεί μια εξαιρετική γευστική εμπειρία. Επιπλέον, είναι εύκολο στην παρασκευή και μπορεί να αποτελέσει μια υγιεινή και γευστική επιλογή για το γεύμα σας.

Υλικά

Για 4-6 άτομα
Για τα μπιφτέκια
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 καρότο τριμμένο

Για τον πουρέ πατάτας
3-4 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 αυγό
1 κύβο λαχανικών
3-4 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
2 κουταλιές της σούπας νερό
200 γρ τυρι γκουντα τριμμενο

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια
Καθαρίζετε και τρίβετε το κρεμμύδι στην χοντρή επιφάνεια του τρίφτη. Τρίβουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια μουσκεύετε το μπαγιάτικο ψωμί και το στύβετε καλά μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο, το ψωμί, τα αυγά, το πιπέρι, αλάτι, δυόσμο, ρίγανη, πάπρικα και το τριμμένο καρότο.
Ζυμώνετε όλα τα υλικά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσει.

Στη συνέχεια πλάθετε τον κιμά σε μπιφτέκια και σχηματίστε μια λακκούβα στο κέντρο τους.
Ρίχνετε το βούτυρο πάνω από τα μπιφτέκια και ψήνετε σε πυρέξ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για περίπου 25 λεπτά.

Για τον πουρέ πατάτας
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Βράζετε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια πολτοποιήστε την πατάτα σε πουρέ και ανακατέψτε με τα αυγά, το γάλα, το μείγμα λαχανικών, το βούτυρο μέχρι
να γίνει ένας απαλός πουρές. Αφαιρέστε τα μπιφτέκια από το φούρνο και μοιράζουμε στις λακκούβες τον πουρέ πατάτας.
Ραντίστε με τυρι τριμμένο πάνω από τον πουρέ και ξαναβάζετε τα μπιφτέκια στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει ο πουρές με το τυρι. Τέλος βγαζουμε τα μπιφτεκια απο το φουρνου βάζουμε ψωμάκια του τοστ τα ροδίζουμε με λίγο τυρι τριμμενο απο πάνω και τα σερβιρουμε αν δυο με το μπιφτέκι από πάνω.

Καλή επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινά Μπιφτεκια με ρύζι

Χοιρινά Μπιφτεκια με ρύζι

✅ Υλικά:

χοιρινός κιμάς 500 γρ
ρύζι 1 φλ
τριμμένη φρυγανιά 2 φλ
κρεμμύδι 1 τεμ.
σκόρδο 2 σκελίδες
αυγό 1 τεμ.
αλάτι 0,25 κουτ
αλεσμένο πιπέρι 0,25 κουτ
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

✅ Εκτέλεση

Η σύνθεση του κιμά μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά είναι επιθυμητό να περιέχει και λιπος, τότε τα μπιφτέκια θα είναι πιο ζουμερα. Ένα ποτήρι των 160 ml.
Ρίξτε ένα ποτήρι φρυγανια σε ένα μπολ, ρίξτε ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μετα το στυβουμε καλά.
Τοποθετήστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπολ του πολυμίξερ και ψιλοκόψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, σπάμε το αυγό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε όλα τα υλικά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ανασηκώνουμε πολλές φορές ολόκληρο τον κιμά και τον ρίχνουμε στο μπολ με δύναμη.
Έτσι θα είναι δυνατό να βγει ο αέρας και η μάζα θα συμπυκνωθεί.

Ρίχνουμε το δεύτερο ποτήρι τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Με βρεγμένα χέρια, πάρτε μια κουταλιά της σούπας κιμά, σχηματίστε τους κεφτεδες. Τυλίξτε σε τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, βάζουμε τους κεφτέδες. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε τα τηγανητά σε ένα πιάτο.

Ξεπλύνετε το ρύζι αρκετές φορές μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό.
Βάζουμε σε ένα καθαρό τηγάνι, ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και το ρύζι να γίνει σπυρωτο.
Ρίχνουμε δύο φλιτζάνια βραστό νερό Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Στρώνουμε τους κεφτέδες.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο σκεπασμένο τηγάνι για άλλα 20 λεπτά. Παρακολουθήστε την παρουσία νερού και εάν χρειάζεται προσθέστε λίγο-λίγο. Το ρύζι πρέπει να γίνει μαλακό.
Το πιάτο είναι έτοιμο, εδώ είναι ζουμερά μπιφτέκια με σπυρωτο ρύζι για συνοδευτικό.

Καλή όρεξη!

Лариса Рубцова

Προηγούμενο άρθροΕάν θέλετε κάτι γρήγορο και νόστιμο φτιάξτε αυτό
Επόμενο άρθροΑρωματικό κοτόπουλο με πατάτες: Το τέλειο οικογενειακό γεύμα