Μπιφτέκια φωλιές με τυριά και σάλτσα ντοματας

Υλικά

Κιμάς Μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
Κιμάς Χοίρινος 300 γραμμάρια
Κρεμμυδι 1
Ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Σκορδο 1 σκελίδα
Αυγα 1
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ρίγανη Κατά βούληση
Πάπρικα Κατά βούληση
Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού
Μπαχάρι Μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
Φρυγανιά 150-200 γραμμάρια περίπου τριμμένη
Μηλόξιδο Μισό ποτηράκι του κρασιού
Μαιντανος Μισό ματσάκι περίπου ψιλοκομμένο
Δυοσμος Μισό ματσάκι περίπου ψιλοκομμένο

Σάλτσα
4-5 ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη ή στο μουλτι
(Αν δεν βρίσκετε λόγω εποχής, χρησιμοποιείστε 2 κονσέρβες ντομάτες στον τρίφτη ή pumarro)
1 κ.τ.γλ πελτές
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί.
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
Λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουτ. τ. σουπας) για σωτάρισμα
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
½ κ τ.γλ. ζάχαρη
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο

Για την γέμιση

100 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ μοτζαρέλα τριμενη
100 γρ παρμεζάνα τριμμενη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μια κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

για το μπιφτεκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο τριμμένο
στον τρίφτη, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, την πάπρικα, το κύμινο, το μπαχάρι, την τριμμένη φρυγανιά το μηλόξυδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Πλάθουμε τον κιμά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και στην συνέχεια πλάθουμε τον κιμά σε μεγάλες φωλιές. Στρώνουμε τα μπιφτέκια σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε από πάνω 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ θα έχει βράσει και η σάλτσα μας.
Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, και γεμίζουμε με φέτα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα τις φωλιές, το οποίο το έχουμε τρίψει και πάνω από κάθε μπιφτέκι.
Τα ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν.

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν με σάλτσα τυριού
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ πατάτας