Ψητά Μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες

Με την Ημέρα της Μητέρας να έρχεται, θα ήταν σκόπιμο να μοιραστώ μαζί σας όλο αυτό το πιάτο γιατί είναι στην πραγματικότητα, η συνταγή της μαμάς μου!
Είμαι τόσο ευγνώμων για την αγάπη και την υποστήριξή της παρά το γεγονός ότι μερικές φορές διαφωνούμε … 2 ισχυρές ελληνικές γυναίκες στην κουζίνα, μην τα ανακατεύετε καλά! 😅
Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή της και να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο για τη μαμά σας.

Υλικά

500 γραμμάρια κιμά
4-5 φέτες ψωμιού εμποτισμένες με νερό
1 τριμμένη μικρή πατάτα
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Ψιλοκομμένες 4 σκελίδες σκόρδο
μισό μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Ρίγανη
Βούτυρο
6-7 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180C (ανεμιστήρας).
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, την πατάτα, το σκόρδο, την ξηρά ρίγανη και το μαϊντανό.
Στιψτε το νερό από το ψωμί και θρυμματίστε το πάνω από το μείγμα κιμά.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και αλατίστε. Ανακατέψτε καλά
Τοποθετήστε τις κομμένες πατάτες σε ένα ταψί, αρωματίστε τις, προσθέστε λίγο ξηρή ρίγανη και ανακατέψτε για να τις καλύψετε καλά.
Στη συνέχεια, με βρεγμένα χέρια σχηματίστε τα μπιφτέκια. Το μέγεθος πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τα κεφτεδάκια.

Ισιώστε τα λίγο και τοποθετήστε το πάνω από τις πατάτες.
Προσθέστε μερικά κομμάτια βούτυρο πάνω από τα μπιφτέκια και τις πατάτες.
Στη συνέχεια περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο ξανά και λίγο νερό για να βγει στα μισά των πατατών. Τελειώστε με το χυμό λεμονιού πάνω από τις πατάτες.
Ψήνουμε μέχρι τα μπιφτέκια να είναι μαλακά και ζουμερά με ωραίο χρώμα και οι πατάτες να είναι μαλακές και χρυσοκαφέ. Περίπου 30 ‘-40’ λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας
Σερβίρετε με μια σαλάτα και απολαύστε.

Από τη μαμά μου και τον εαυτό μου, Ευτυχισμένη Ημέρα της Μητέρας! ❤️😘

Η Συνταγή είναι της κας Niki Gkiatas

Προηγούμενο άρθροΑλμυρό κέικ ή Τυρόψωμο
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με σάλτσα και μυρωδικά στο τηγάνι