Μπιφτέκια Ψαριού

Υλικά

1 κιλό κιμάς (γλώσσας, λούτσος, μπακαλιάρος) φιλεταρισμένο
κρεμμύδι 1 τεμ. (180-200 γρ.)
σκόρδο 2 σκελίδες
Ψωμί 200 ​​γρ
γάλα 200-250 ml.
Λαδι 50 γρ.
κρόκοι αυγού 2 .
αλάτι (για γεύση)
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κσ τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Κόψτε το φιλέτο ψαριού σε κομμάτια και βάλτε σε κιμαδομηχανή ή στο μπλεντερ να γίνει κιμάς.
Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ (αν θέλουμε κόβουμε την κόρα του ψωμιού) και ρίχνουμε το γάλα.
Στυβουμε καλα το ψωμί και το ρίχνουμε σε ένα μπολ μεγαλο
Ψιλοκόβουμε με το κρεμμύδι και το 1 σκόρδο ψιλοκομμένο .
Εάν θέλετε, μπορείτε να σοταρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέστε στο μπολ το κιμά, κρεμμύδι και σκόρδο δύο κρόκους αυγών, γάλα,  αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Ζυμώσατε καλά τον κιμά και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι (έτσι ώστε το μπιφτέκι να μισοσκεπαστεί με λάδι), προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο κομμένη
σε τέσσερα μέρη (για να φύγει η μυρωδιά του ψαριού από το μπιφτέκι), και τηγανίζουμε.
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Πλάθουμε μπιφτέκια (το σχήμα που μας αρέσει), τα πανάρουμε σε τριμμένη φρυγανιά (εγώ έχω σπιτική)

και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πρώτα βάλτε τα έτοιμ ψαρομπιφτέκια σε μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε το περιττό λάδι.
Εάν θέλετε, μπορείτε να το βάλετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180*C για 10 λεπτά.

Να χαίρεσαι την υγεία σου!🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠

ΠΗΓΗ: Світлана Юрченко

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικες δίπλες τραγανές
Επόμενο άρθροΖουμερά τηγανητά κεφτεδάκια (από την πόλη) με σως