Μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα, αρωματικά για αφράτα  και ζουμερά μαμαδίστικα Μπιφτέκια με μυρωδικά που μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας!

Συστατικά

6 άτομα
600-700 gr ανάμεικτος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
λάδι
αλάτι πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο αλεσμένο
λίγη μαντζουράνα, αποξηραμένη
λίγο μείγμα μαπαχαρικών για μπιφτεκια
1 μεγάλο αυγό
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
περίπου 150 ml γάλα για να μουλιάσει το ψωμί

Παρασκευή

1. Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, περιχύνουμε με το γάλα και το αφήνουμε να σταθεί,
προσθέτουμε στο κρέας το αυγό, το κρεμμύδι και το σκόρδο, το μουλιασμένο ψωμί, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, τα λαχανικά
και τη μαντζουράνα. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

2. Χρησιμοποιήστε το μείγμα που προκύπτει για να πλάσετε με τα χέρια σας κεφτεδάκια και να τα τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο ταψι φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.


3. Τα αλείφουμε με λάδι.Τα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
4. Σερβίρετε με συνοδευτικό της επιλογής σας, πχ ρύζι-πατατες και σαλάτα εποχής.

Μπιφτέκια

ΠΗΓΗ: coolinarika

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζουμερά και αφράτα Μπιφτέκια

Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια1

Ευχαριστούμε τον  Chef Alexios Nikoloutsopoulos για την υπέροχη συνταγή του

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
λίγο ελαιόλαδο και έχτρα για το λάδωμα του ταψιού
αλάτι πιπέρι

1 αυγό
λίγη ρίγανη
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο προχθεσινό ψωμί χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό
1 σφηνάκι ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε τον κιμά απευθείας από τον χασάπη μας τον τοποθετούμε σε μια πλαστική η ανοξείδωτη λεκάνη προσθέτουμε το προχθεσινό ψωμί να το έχουμε πολύ καλά στραγγίξει βάζουμε τα κρεμμύδια μας και αρχίζουμε το καλό ανακάτεμα έπειτα βάζουμε την ντομάτα το αλάτι το πιπέρι το αυγό την ρίγανη και το ξύδι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ξανά αρχίζουμε το ζύμωμα καλό ζύμωμα για 10 λεπτά.
Μόλις όλα τα υλικά έχουν γίνει ένα μείγμα βάζουμε την λεκάνη στο ψυγείο για μια 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.
Βγάζουμε την λεκάνη από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια σε ότι σχήμα θέλουμε στρογγυλά η μακρόστενα και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι μας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Σημειώσεις
Τα υγρά από την ντομάτα το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.
Δεν χρειάζεται να βάλετε περισσότερα καρυκεύματα και αυγά η τριμμένη φρυγανιά και πολλά αλλά υλικά που λέγονται πολλές φορές, δοκιμάστε αυτήν την απλή συνταγή.
Αφού προσθέσουμε στον κιμά τα υλικά που θα επιλέξαμε πρέπει να ζυμώσουμε το μείγμα καλά, για αρκετά λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να ενωθούν τα υλικά, να διαλυθούν τα άσπρα στίγματα του λίπους και να ενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά, το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο και να μη διαλυθεί όταν θα πλάσουμε και ψήσουμε τα μπιφτέκια.
Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να ψήσουμε όλα τα μπιφτέκια αμέσως, ένας καλός τρόπος αποθήκευσης είναι, αφού τα πλάσουμε, να τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ανάμεσά τους, σαν διαχωριστικό, αντικολλητικό χαρτί και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Διπλώνοντας το ένα πάνω στο άλλο εξοικονομούμε χώρο. Όταν τα χρειαστούμε, μπορούμε εύκολα να τα χρησιμοποιήσουμε.

Καλή επιτυχία
Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε εδώ

 

Προηγούμενο άρθροAγιορειτικη Φανουρόπιτα
Επόμενο άρθροΣαβαρεν ( Μπαμπάς)